search

Управління соціальної політики Коломийської міської ради інформує: реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю

18.04.2023 о 14:33

Управління соціальної політики Коломийської міської ради інформує

 

В березні 2023 року Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» включений до Переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю від 27.03.2019 № 309 (із змінами та доповненнями).

Установою надано наступну інформацію:

· режим роботи цілорічний;

· реабілітаційні заходи надаються за всіма основними нозологічними формами захворювання;

· в рамках комплексної реабілітації заклад надає послуги з соціальної реабілітації, психологічної реабілітації, фізичної реабілітації, фізкультурно-спортивної реабілітації, медичного спостереження та медичної реабілітації.

Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Донбас» знаходиться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Героїв УПА, 1.

Для консультацій стосовно отримання послуг Центру можна звернутися за номерами телефонів: 068-329-08-05, 050-076-10-43.

 

Нагадуємо, що для отримання дітьми з інвалідністю послуг з реабілітації, один з батьків або законний представник дитини має подати до управління «Центр надання адміністративних послуг» Коломийської міської ради заяву про направлення дитини до відповідної реабілітаційної установи та законодавчо визначені документи, а саме копії (з пред’явленням оригіналів):

· паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу  дитини;

· індивідуальної програми реабілітації (ІПР), що видана ЛКК (лікарсько-консультативною комісією) лікувально-профілактичного закладу;

· паспорта громадянина України законного представника дитини з інвалідністю;

· документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);

· одного з передбачених Податковим кодексом України  документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з батьків (законного представника), супроводжуючої особи;

· виписку з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України (форма №027/о).

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до ІПР за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І або ІІ ступенів – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн, дитині-сироті/дитині, позбавленій батьківського піклування – вона збільшується на 50% для кожного ступеня.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!! Усі, кого зацікавила зазначена інформація, мають можливість ознайомитися із Переліком на веб-сайті Мінсоцполітики України: за посиланнями «Особам з інвалідністю», «Реабілітація дітей з інвалідністю», далі - «Перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я». https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html