search

Управлінська команда Коломийської міської ради відвідала місто-побратим Сігет-Мармацієй.

21.12.2020 о 10:09

Управлінська команда Коломийської міської ради, яка займається впровадженням транскордонного проекту “Навчання з моїм сусідом. Підвищення якості освіти шляхом транскордонної співпраці.” взяла участь у відкритій конференції, що відбулась у румунському місті Сігет-Мармацієй.

Проект фінансується за кошти Євросоюзу та має три великих завдання:

Перше (матеріальне) - модернізувати та оновити шкільні навчальні класи. Коломийська громада в рамках проекту отримає 70 тисяч євро. Їх буде використано на закупівлю спеціалізованого комп’ютерного та виробничого обладнання.

Друге (освітнє) - розробити спільні навчальні проекти, щоб в такий спосіб перейняти досвід один в одного. Українська сторона зробить більший акцент на вивченні технології обробки деревини на сучасному обладнанні. Румунська - на естетичній складовій роботи з деревом. Передбачено взаємні візити вчителів та учнів, а також видання двомовного навчального посібника з технології обробки деревини.

Третє (стратегічне) - розкрити потенціал деревообробної галузі з нової сторони.

Ліцеї та школи Коломийської громади запровадять практичну співпрацю з Технологічним Лісотехнічним Ліцеєм Сігету Мармацієй. Цей навчальний заклад є головним постачальником кваліфікованої робочої сили в регіоні, а тому досвід румунської сторони дозволить нашим випускникам стати конкурентоспроможними на ринку праці, що буде поштовхом до їхньої самореалізації в майбутньому.

Зараз в рамках проекту відбувається етап закупівлі обладнання, а також планування чергової конференції вже в Україні.