search

Відбулася щотижнева нарада міського голови Богдана Станіславського з керівниками відділів, управлінь міської ради, державних установ та організацій

09.09.2021 о 11:26

У середу на нараді звітували про зроблене та розповідали про заплановане заступники міського голови. Перший заступник міського голови Олег Токарчук повідомив про пріоритетні завдання медицини, соціального захисту дітей.

Найголовніше - вакцинація. Кожна свідома людина має якнайшвидше зробити щеплення собі і переконати в необхідності своїх близьких. Як би ми не береглись, дезінфікуючи руки, вдягаючи маски, щеплення - це єдиний цивілізований спосіб захиститися від тяжких наслідків COVID-19.

Особливо закликаємо до вакцинації педагогів і працівників шкіл. Тим більше, що це рекомендували перед початком навчального року і Міністерство освіти, і Міністерство охорони здоров’я.

На сьогодні все зроблено для того, щоб наша громада мала потужні можливості для охоплення щепленням якнайбільшої кількості людей. У достатній кількості є різні види вакцини. Є два пункти щеплень на базі амбулаторій, два центри вакцинації, виїзні бригади, заплановано ще відкриття додаткових пунктів.

Над чим працюватимуть відділи та установи у найближчий час:

-Підготування медичної галузі громади до опалювального сезону і роботи в умовах зростання рівня захворюваності на COVID-19.

-Створення ще двох патронатний сімей.

-Закупівля квартир для внутрішньо переміщених осіб. Для цієї мети вже надійшла державна субвенція.

Про плани й здобутки в галузях освіти, молоді та спорту розказав заступник міського голови Володимир Мельничук. Так, освітяни громади цього року масштабно готуються до впровадження Нової української школи у п’ятих – дев’ятих класах.

Нові завдання для відділів і управлінь:

-Зміни в принципах фінансування освітніх закладів та шкільні сніданки по-новому. Стартує реформа харчування пілотним проєктом у опорному ліцеї №5. Далі досвід підхоплять інші заклади.

-Проведення всеукраїнських змагань із боротьби в новому спортивному комплексі в Королівці.