search

Відбулася XVII сесія міської ради

22.07.2021 о 17:34

На початку сесії присутнім у залі презентували пам’ятну монету, присвячену 780-річчю Коломиї. За словами ініціаторів проекту, військового капелана Василя Довганюка та автора ідеї і дизайну Олекси Мельника, всі виручені від продажу унікальної пам’ятки кошти підуть на благодійність.

Також перед розглядом питань порядку денного депутати звернулись до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та Верховної Ради із закликом виключити у другому читанні прийняття законопроєкту податкової реформи №5600 норми, які стосуються зменшення надходжень до місцевих бюджетів а також збільшення податкового навантаження на малий та середній бізнес.

11 депутатів озвучили свої запити, які, здебільшого, стосувалися господарських питань громади.

Серед основних прийнятих рішень:

- Депутати підтримали Порядок сприяння та підтримки реалізації бізнес-ідей, проведення конкурсу стартапів у громаді.

Мета конкурсу - відбір стартапів, інноваційних підприємницьких ідей для реалізації на території громади. Фінансування - за рахунок коштів бюджету Коломийської міської територіальної громади. Згідно вимог, проекти мають бути спрямовані на розв’язання актуальних проблем соціально-економічного розвитку, розвитку суб’єктів малого і середнього підприємництва, їх інвестиційної та інноваційної активності, просування вироблених ними товарів (робіт, послуг), результатів інтелектуальної діяльності на внутрішні і зовнішні ринки.

- Утворено комунальний заклад «Малий груповий будинок» Це заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних. Захист прав та інтересів дітей, які в ньому проживають, здійснюватимуть служба у справах дітей міської ради та Івано-Франківський обласний центр соціальних служб.

- Прийнято у власність громади нежитлову будівлю по вул. Петлюри, 85 у Коломиї”.

- Про виконання бюджету за І півріччя доповіла начальниця фінансового управління Ганна Бакай.

Так, відповідно до проєкту рішення, фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду становить 94,5 відсотки до запланованих. Порівняно з відповідним періодом попереднього року надходження до загального фонду збільшились на 41 278 940 грн., або на 23,6 %. Також було зазначено, що станом на 1 липня 2021 року заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетних установ громади, за продукти харчування та за спожиті теплоенергоносії немає.

Крім того, депутати проголосували низку програм, важливих для соціального захисту мешканців. Зокрема:

«Посилення соціального захисту населення на 2022-2025 роки»

«Компенсація пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2022-2025 роки»

«Поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів на 2022-2025 роки»

«Боротьба з інфекційними захворюваннями в Коломийській ОТГ на 2022-2024 рр.

Трансляцію сесії ви можете переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/b.stanislavskyi/videos/216788293690038