search

Відбулося перше пленарне засідання 26 сесії Коломийської міської ради

27.01.2022 о 09:07

Депутати загалом розглянули понад 60 питань порядку денного. Серед прийнятих рішень є важливе для підприємців – власників тимчасових споруд, літніх майданчиків - Про визначення обсягу пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою.

Відповідно до рішення розмір пайової участі за 1 квадратний метр тимчасової споруди у Коломиї буде становити 50 грн. Також встановлюється коефіцієнт розміру пайової участі для різних зон Коломиї. Так, для центральної частини міста він складе 1,2, а для околиць - 0,5. А підприємцям - власникам тимчасових споруд від 1 лютого треба звернутися у відділ муніципальної інспекції для переукладення договорів.

Також депутати проголосували низку кадрових рішень та зміни у структурі та чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів. Заступник міського голови Микола Андрусяк склав повноваження за власним бажанням. Сесія затвердила на цій посаді начальника управління комунікації та інформаційних технологій міської ради Михайла Качанського. На посаду директора комунального підприємства «Коломийська міська ритуальна служба» з укладенням контракту строком на три роки призначили Романа Гушулея. Представництво старостинських округів у виконавчому комітеті не зміниться.

Крім того, сесія підтримала рішення «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коломиї». Завдяки цьому вартість землі у нашій громаді буде відповідати реальній ринковій вартості. А надходження у міський бюджет зростуть, відповідно можна буде зробити більше для громади.

Проєкти рішень можна переглянути на сайті міської ради у розділі «Міська рада» - «Нормативна база» - «Проекти рішень міської ради» https://kolrada.gov.ua/decisions/1

Про дату другого пленарного засідання 26 сесії міської ради буде повідомлено додатково.