search

Відбулося засідання XXI сесії 8 демократичного скликання

21.10.2021 о 16:58

У четвер, 21 жовтня, відбулося пленарне засідання XXI сесії Коломийської міської ради 8 демократичного скликання. На ньому розглянули 31 загальне питання, 80 земельних питань та 9 додаткових питань.

Перед розглядом питань кожному депутату вручили листівки, створені в рамках історико-патріотичного проєкту «Герої не вмирають». Ці листівки є другою частиною ініціативи, їх авторами є директор Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради Валерій Ковтун, та редакторка газети «Вільний голос» Валентина Близнюк. До слова, автором першої частини проєкту є депутат міської ради Віктор Фітьо.

На початку засідання депутати підтримали звернення Коломийської міської ради  до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в інклюзивно-ресурсних центрах, а також звернулися до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я.

Серед розглянутих загальних питань варто виділити:

  • вулицю Я. Галана в селі Корнич перейменовано на вулицю Українську;
  • затверджено Програму економічного та соціального розвитку Коломийської територіальної громади на 2022-2024 роки;
  • затверджено положення про тарифи на платні послуги в комунальних некомерційних підприємствах охорони здоров’я Коломийської міської ради та положення програми "Безпечне та комфортне місто на 2021-2025 роки";
  • затверджено зміни до окремої частини генерального плану та схеми зонування м. Коломия (щодо зміни функціонального призначення земельних ділянок) Коломийської територіальної громади.

Щодо земельних питань, то на засіданні розглянули рішення, які стосуються надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання земельних ділянок у власність, поновлення договорів оренди землі, зміну цільового призначення земельних ділянок та інші питання.