search

Відбувся V фестиваль духовної пісні "Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю"

22.10.2018 о 14:36

21 жовтня в міському палаці культури «Народний дім» відбувся V фестиваль духовної пісні "Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю" за сприяння Коломийської єпархії УГКЦ, Коломийської районної державної адміністрації, Коломийської районної ради та Коломийської міської ради. У цьому році фестиваль присвячено року Божого Слова в Україні.

Ювілейний захід зібрав творчі колективи, ансамблі, церковні й дитячі хори.

Розпочав мистецьку програму хор Катедрального собору Преображення Господнього “Світло Тавору” з виконання пісні “Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю”. Опісля з привітальним словом до учасників та всіх присутніх звернулися співзасновники фестивалю: правлячий архиєрей Коломийської єпархії кир Василій (Івасюк), народний депутат України Юрій Тимошенко, голова Коломийської РДА Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Роман Дячук і начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Після урочистого відкриття продовжилась концертна програма.

По завершенню фестивалю владика Василій вручив організаторам заходу подячні грамоти. З нагоди 5-річного ювілею грамотою-благословенням від Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава було нагороджено п.Любомира Глушкова та грамотою від Митрополита Івано-Франківської Архиєпархії кир Володимира (Війтишина) – начальника відділу культури Коломийської РДА п.Людмилу Федор. Співорганізатори також отримали подяки від управління Коломийської єпархії УГКЦ.

Наостанок владика Василій поблагословив присутніх, після чого всі спільно виконали церковний гімн “Боже Великий, Єдиний”.

У фойє Народного дому також була представлена виставка дитячих малюнків на духовну тематику учнів дитячої художньої школи на християнську тему та виставка старовинних богослужбових Євангелій.