search

Вимога щодо спростування неправдивої інформації

29.08.2023 о 18:07

28 серпня вебсайт "Інформатор Коломия" опублікував неправдиву інформацію щодо закупівлі Коломийською міською радою інтерактивних панелей для навчальних закладів. Брехня полягає в тому, що автори так званої "новини" вказали вартість однієї інтерактивної панелі у розмірі "майже 757 тис грн".

Так, 22 серпня відбулися відкриті торги. Згідно документації, закуповувалося 7 комплектів панелей для семи навчальних закладів. Загальна кількість панелей - 34 одиниці. Це вказано у тендерній документації, яку можете переглянути за посиланням https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-08-14-011823-a

Таким чином, подана інформація є маніпулятивною, адже загальна вартість закупівлі була поділена на "7 комплектів", через що вийшла така велика сума. Натомість, реальна вартість однієї інтерактивної панелі  разом з програмним забезпеченням для навчання згідно умов закупівлі - 155 882 гривень.

Коломийська міська рада звертається до редакторів сайту з вимогою публічно спростувати неправдиву інформацію щодо закупівлі інтерактивних панелей для навчальних закладів, що розміщена на сторінці за адресою https://kl.informator.ua/2023/08/28/mozabuky-dlya-7-shkil-kupyly-v-kolomyyi-za-ponad-5-mln-grn/ та публічно вибачитися за поширення неправдивих відомостей . У іншому випадку буде подано позов до судових органів відповідно до чинного законодавства.