search

Внесено зміни до порядку надання житлових субсидій та пільг

22.05.2019 о 14:24

Постановою КМУ від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» (далі Постанова № 373) затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі та внесено зміни до порядку надання житлових субсидій.

Відповідно до Постанови № 373 пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться у грошовій формі починаючи з жовтня 2019 року.

Порядком передбачені дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

За заявою пільговика надання пільги може проводитись у готівковій формі, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок в АТ «Ощадбанк», відкритий пільговиком. Реквізити рахунка мають бути в заяві.

Якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватися йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.

Сума пільги у грошовій безготівковій формі збільшується на розмір комісійної винагороди АТ «Ощадбанк», що становить 0,7 відсотка такої суми.

Якщо в одному житловому приміщенні право на пільги мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки з оплати житлово-комунальних послуг, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.