search

Внесено зміни до Порядку призначення житлових субсидій.

04.01.2021 о 09:59

16 грудня 2020 року Кабінетом Міністрів України затверджено Постанову №1282 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Мінстрів України», якою внесено низку суттєвих змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Відтепер житлова субсидія не призначається, якщо загальна (а не опалювана) площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир та 230 кв. метрів для індивідуальних будинків (замість 120м2 та 200м2).

Надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, за якими Україною не укладено договір про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Надано право на отримання житлової субсидії особам, які набули право власності на житло, земельну ділянку, тощо, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування (виняток покупка на суму, яка на дату купівлі, оплати перевищує 50 тис. гривень).

Надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які не мають доходів і, відповідно до законодавства, звільнені від сплати ЄСВ.

Детальнішу інформацію щодо змін до призначення житлової субсидії можна отримати за номером «гарячої» телефонної лінії департаменту соціальної політики Коломийської міської ради: 0954740180.