search

Водоканал проведе повірку лічильників власним коштом

17.09.2021 о 09:31

- Сьогодні отримав підтвердження керівника КП "Коломияводоканал" Миколи Саєвича, що він виконав моє протокольне доручення та знайшов можливість проводити повірку лічильників за кошти підприємства, - розповів міський голова Богдан Станіславський. - Упродовж минулого тижня було достатньо спекуляцій щодо питання повірки лічильників. Ми працювали над цим питанням і, щоб не бути голослівними, нічого не обіцяли й не повідомляли, допоки не виробили оптимальне рішення. Сьогодні воно є, про що вас інформую.

Тепер детальніше:

Повірку лічильника здійснити необхідно. На жаль, останні роки цього не робили, тому КП "Коломияводоканал" не має права враховувати їхні показники (про це йдеться у законах України «Про метрологію та метрологічну діяльність» No1314-VII від 01.05.2021 та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» No2119-8 від 22.06.2017).

Найближчим часом КП "Коломияводоканал" забезпечить вам можливість у зручний спосіб укласти з ним договір, який дає можливість підприємству проводити повірку лічильників води за власний рахунок.

КП "Коломияводоканал" розглядає можливість введення абонплати з 2022 року, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Її розмір буде залежати від від кількості лічильників і коливатиметься від 16 грн/міс. до 32 грн/міс. Вона включатиме, зокрема: повірку квартирного лічильника (чи лічильників) раз на 4 роки; друк та доставку квитанцій; абонентський супровід (плануємо найближчим часом зробити відділ обслуговування клієнтів комунальних підприємств у ЦНАПі); звірку даних; виготовлення довідок на продаж, відчуження майна; інформування управлінь соціального забезпечення. Ще раз наголошую, що вартість повірки лічильника не входить у ціну води.

Також я хочу подякувати тим мешканцям Коломиї, які вже повірили лічильники, або ж подали заявки на повірку. Адже це в першу чергу - про дотримання законодавства, власну економію та економію в громаді загалом.

Також зареєструватись на повірку лічильника тепер можна онлайн. Просто заповніть форму за посиланням і до вас перетелефонують та узгодять всі деталі - https://forms.gle/oeqtpSvEo7Jgpdic9