search

Встановлення у 2020 році граничної вартості санаторно-курортної путівки деяким категоріям громадян

15.05.2020 о 12:54

У 2020 році продовжено реалізацію державної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, санаторно-курортного лікування постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях з метою повернення їх до мирного життя».

З метою покращення якості санаторно-курортних послуг Кабінет Міністрів України вніс зміни до законодавства, які дають можливість даній пільговій категорії самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань.

Відшкодування вартості санаторно-курортного лікування здійснюється органом соціального захисту населення шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги відповідно до укладених договорів та на підставі актів про надані послуги із оздоровлення.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники антитерористичної операції, при виборі санаторію, визначається щороку Міністерством соціальної політики за погодженням з Міністерством фінансів України.

На 2020 рік гранична вартість санаторно-курортної путівки учасникам антитерористичної операції з інвалідністю внаслідок війни становить 10 440,00 грн., учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, постраждалим учасникам Революції Гідності – 11 988,00 грн.

Термін перебування в санаторії складає 18 днів.                                                    

Для одержання путівки на санаторно-курортне лікування необхідно перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

За більш детальною інформацією необхідно звертатися до департаменту соціальної політики Коломийської міської ради за адресою: вул. В.Чорновола, 55, м. Коломия, каб. № 6, тел. 22659.