search

Вуличні урни не призначені для домашніх побутових відходів

30.12.2020 о 08:16

Звертаємо увагу жителів на необхідність укладення договорів на вивіз сміття.

Часто коломияни та гості міста спостерігають неприємну картину переповнених вуличних урн. І попри те, що комунальні служби щодня вранці вивозять сміття, уже через кілька годин об’ємні пакети із домашнім непотребом знову залишають просто на тротуарі біля смітника.

Проблема в тому, що багато мешканців не уклали договір на вивезення сміття, а свої побутові відходи викидають у невеликі вуличні баки, які не призначені для цього. Такі дії – адміністративне правопорушення, і за це передбачена відповідальність (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Це питання на особливому контролі у міської ради. Тож відділ муніципальної інспекції відтепер вживатиме жорсткіших заходів та притягатиме порушників до відповідальності

Відповідно до ст.35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Просимо коломиян з розумінням поставитися до перевірок відділу муніципальної інспекції на наявність договорів на вивезення сміття. Будьмо відповідальними.