search

Як отримати пенсії та грошові виплати під час воєнного стану

15.03.2022 о 11:05

1.Люди, які перебувають за своїм місцем постійного проживання:

- очікують доставку Укрпоштою пенсії/грошової допомоги додому;

- за наявності безпечних умов для життя – можливо отримати самостійно в найближчому поштовому відділенні Укрпошта.

2. Людям, які в умовах війни змінили своє постійне місце проживання, необхідно обрати зручний спосіб одержання виплат:

- грошовим переказом через АТ «Ощадбанк» без відкриття банківського рахунку;

- переведення Укрпоштою коштів на поштове відділення за новим місцем перебування або до будь-якого автоматизованого відділення Укрпошта.

Громадянам, які отримували пільги, субсидії або грошові соціальні допомоги через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України протягом 60 днів з моменту зарахування переказу.

Якщо людина обрала переведення Укрпоштою на інше поштове відділення, їй необхідно зателефонувати до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та обрати кнопку 2 – розділ «пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні) та надати інформацію:

·  прізвище, імʼя, по батькові одержувача пенсії та/або грошової допомоги;

·  адресу отримання пенсії/грошової допомоги до березня 2022 року;

·  паспортні дані (серія та номер паспорту);

·  номер телефону одержувача пенсії/грошової допомоги;

·  спосіб отримання виплати (на відділення або за домашньою адресою);

·  нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу тимчасового проживання.

3. Людям з населених пунктів, де органи соціального захисту не мають можливості працювати через активні бойові дії та забезпечувати нарахування і виплату таких допомог виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснюватиме АТ “Ощадбанк” наступним чином:

·  тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на їхні банківські рахунки.

· тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення «Ощадбанку» на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що люди, які отримують пенсії, субсидії, пільги, грошові допомоги на банківських рахунок (картку), продовжать отримувати виплати НА ТОЙ САМИЙ РАХУНОК.

ЇМ ДОДАТКОВО НІЧОГО РОБИТИ НЕ ПОТРІБНО.