search

Запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків

21.06.2024 о 13:09

Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоровʼя» у співпраці з національними партнерами виконує проєкт «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», який фінансується Європейським Союзом.

Діяльність проєкту спрямована на підвищення спроможності правоохоронних органів, центрів соціальних служб та організацій громадянського суспільства щодо забезпечення цифрових прав дітей, протидії проявам онлайн насильства та створенні ефективних сучасних інструментів навчання та реагування на жорстоке поводження з дітьми та молоддю в Інтернеті.

На сьогодні в межах проекту підготовлено навчальні матеріали з профілактики онлайн насильства серед дівчат-підлітків:

1. Посібник «Навчання протидії сексуальному насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків: Посібник для спеціалістів, які працюють з дітьми», з яким можна ознайомитись за посиланням: Навчання протидії сексуальному онлайн-насильству щодо дівчат-підлітків.pdf (lhsi.org.ua).

 2. CYBERSAFE (4 модулі) - це ігровий онлайн інструмент для профілактики онлайн-насильства щодо жінок та дівчат серед молоді (13- 16 років), який може використовуватись як у класі, так і в дитячих таборах тощо. Він сприяє здоровим стосункам та гендерній рівності в Інтернеті. Ознайомитись можна за посиланням: Online Tool | Cybersafe (stoponlineviolence.eu)

3. Два короткі навчальні анімаційні відео для дівчаток і хлопців, які доступні на платформі YouTube: «Наслідки поширення оголеного селфі дівчинки без її згоди» за посиланням Привіт, я Марк, і я облажався. (youtube.com) та «Що робити, якщо ваші оголені селфі потрапили в Інтернет» за посиланням  Привіт, я Єва, і у мене проблеми. (youtube.com).

4. Буклет «Поради для батьків та опікунів щодо протидії сексуальному насильству в Інтернеті». Цей буклет містить вказівки щодо запобігання сексуальному насильству в Інтернеті та спеціально призначений для батьків та опікунів. Переглянути його можна тут: Поради для батьків і опікунів.pdf (lhsi.org.ua).