search

Затверджено точне визначення кольорів герба та прапора Воскресинців

04.06.2020 о 13:46
Символіку Воскресинців затверджено 24 жовтня 2019р. А на 62 сесії Коломийської міської ради, що відбулася 28 травня, внесено зміни в положення про зміст, опис та порядок використання символіки села Воскресинці Коломийської міської об’єднаної територіальної громади.

Герб села Воскресинці
Гербом села Воскресинці є синій закруглений щит із зеленою вигнутою основою, з якої виходить золота мурована арка із зеленим написом ВОСКРЕСІНЦІ, в якій – золотий трилистний латинський хрест із променями того ж кольору. Щит вписано в фігурний картуш золотого кольору, в нижній частині якого вписано дату першої згадки про село Воскресинці – 1353. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками, що вказує на статус.
В основу герба покладено переказ про те, що колись на місці села стояв монастир, над брамою на вході до якого були написи «ВОСКРЕС» та «ІНЦІ». Від їх поєднання і виникла назва майбутнього поселення. А вже в наші часи місцева громада встановила на пагорбі в межах села прямий хрест.
Кольори герба мають своє значення. Зелений колір – символ життя і свободи. Синій – вірності. Золотий – добробуту і багатства.
2.2. Прапор села Воскресинці
Квадратне синє полотнище, у центрі якого жовтий елемент орнаменту з місцевої вишивки.
Жовтий і синій кольори прапора підкреслюють патріотичність жителів села Воскресинці. А елемент вишивки вказує на те, що село є провідним у місцевості з виготовлення виробів з вишивкою.
Використовувати офіційно затверджену символіку слід відповідно до опису та еталонного зразка, без її спотворення. Точне визначення кольорів, зміст та порядок використання можна дізнатися з рішення, що опубліковане на офіційному вебсайті http://nbkolrada.gov.ua/dt/222596/


прапор воскресинці.png


герб воскресинці.jpg