search

Знищуємо борщівник далі: звітуємо про роботу

05.07.2022 о 12:07

Щодня комунальні служби та муніципальна інспекція виконують заплановані заходи, щоб позбутися борщівника у громаді. І щодня муніципальна інспекція виявляє ще більше місць, де розмножилася ця отруйна рослина.

Наш щотижневий звіт – про те, як важливо всім разом цілеспрямовано і систематично братися до роботи. Адже це справа не одного дня і місяця. Більшість людей розуміють важливість цієї роботи і співпрацюють. Наприклад, цього тижня на вул. Мазепи встановлено власників суміжної земельної ділянки біля ДОЗу. Зараз там триває робота із знищення рослини. Також у Товмачику скошують борщівник біля ставків.

За минулий тиждень працівники КП «Зеленосвіт» скосили зарослі борщівника площею понад 3 500 квадратних метрів на комунальних ділянках. Роботи відбувалися на вулиці Івана Франка (від 157 км до кінця вулиці), точково знищували осередки - на вулицях Січових Стрільців, Степана Бандери, Богдана Хмельницького, на території колишнього стадіону на вулиці Лєрмонтова.

Відділ муніципальної інспекції надалі виявляє зарослі борщівника і спільно з управлінням земельних відносин та майнових ресурсів з’ясовує, у чиїй власності земельні ділянки та розшукує власників, які мають подбати про знищення шкідливої трави.

Наголошуємо, що боротьба з борщівником – спільна. Важливо, щоб власники закинутих паїв чи земельних ділянок почали дбати про свою власність. Адже, як бачимо, левова частка борщівника росте на закинутих землях, які роками не використовувалися.