search

Зустріч громадськості та влади Коломиї із політичним аташе посольства Японії Хірано Такаші

21.02.2017 о 15:40
     21 лютого 2017 року міський голова Коломиї Ігор Слюзар зустрівся із політичним прес-аташе Японії Хірано Такаші. У цьому році в нашій країні відзначається рік Японії в Україні, тому такі зустрічі відбулися раніше у інших містах області. Зокрема нещодавно прес-аташе Японії Хірано Такаші зустрівся із представниками влади в Івано-Франківську та Калуші.

     Пан Такаші зустрівся із громадськими активістами та працівниками міської ради і розповів про основні досягнення співпраці Японії з Україною, зокрема про надання експертної допомоги Міністерству фінансів, модернізацію Бортницької станції аерації, можливості розмінування на Сході України, гранти для придбання медичного обладнання та гранти для внутрішньо переміщених осіб, які пропонує Японія нашим громадянам, а також про проекти боротьби з корупцією.
Перед офіційним виступом пан Такаші зустрівся із міським головою Ігорем Слюзаром і поцікавився політичним життям Коломиї, можливостями економічної співпраці та інвестиційної привабливості нашого міста. Міський голова в свою чергу пообіцяв надіслати запрошення для японської делегації всередині квітня для проведення спільних заходів. Якраз у цей час в нашому місті зацвіте сакура. Це буде захід із програмою культурного обміну і переговори щодо супроводу українців у написанні грантів до посольства Японії.
     - Рік Японії в Україні має бути позначений плідним обміном у площині культури, економіки, дипломатії. Наразі не всі регіони реагують на заклики до співпраці, враження, що вони чекають вказівки згори провести певні заходи для ознайомлення потенційних інвесторів із можливостями регіону і культурними особливостями краю. Коломия дуже яскраво вирізняється своєю активністю, тому буду дуже радий піти на зустріч, якщо ви подасте заявку для проведення спільних заходів.

     Після презентації діяльності посольства Японії в Україні, присутні могли задати запитання прес-аташе Японії Хірано Такаші й обмінятися контактами.
Міську владу Коломиї найбільше цікавили можливості придбання обладнання для лікарень і допомога внутрішньо переміщеним особам.
       - Українська медицина переживає певний занепад, - каже міський голова Ігор Слюзар, - а тому потребує якісно нового підходу , фінансових вливань та забезпечення сучасним обладнанням. Наше місто – не виняток. І для первинної медицини, і для нової поліклініки ми потребуємо допомоги держави у закупівлі сучасної діагностичної техніки. Сподіваємось на плідну співпрацю з Японією в межах проектів та грантів. Про подальшу співпрацю повідомить прес-служба міської ради.

16831017_398103697221914_8326728519238247195_n.jpg