search

Богдан Станіславський ініціював звернення міської ради до Кабміну щодо скасування обмежень "червоної зони" в Івано-Франківській області

08.04.2021 о 11:07

 

"Коломийська міська рада звертається до Кабінету Міністів України з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення", - уточнює Богдан Станіславський. - Крім того, просимо переглянути перелік обмежень “червоної зони”, врахувавши позицію дрібного та середнього бізнесу. Дякую депутатам які підтримали звернення".

 

Кабінету міністрів України

Звернення

Ми, депутати Коломийської міської ради, звертаємо Вашу увагу на те, що більше місяця на території Івано-Франківської області та Коломийської громади, зокрема, запроваджено карантинні обмеження “червоного рівня” та встановлено жорсткі протиепідеміологічні обмеження. Ми свідомі того, що це рішення було вимушеним і дозволило стабілізувати ситуацію з перебігом коронавірусної хвороби COVID-19.

Однак, водночас, ці обмеження боляче вдарили по малому та середньому бізнесу, які є одними з основних наповнювачів бюджету громади. Слід віддати належне підприємцям, які з розумінням поставились до вимушених обмежень та понесли суттєві збитки.

Зі своєї сторони, Коломийська міська рада прийняла низку рішень для підтримки підприємців. Зокрема, їх було звільнено від орендної плати за комунальне майно, а підприємців першої та другої груп було звільнено від сплати місцевих податків. Це призвело до зменшення надходжень до бюджету громади.

Станом на сьогодні, ситуація з рівнем захворюваності у громаді стабілізована. Кількість хворих суттєво скоротилась, проводиться активна інформаційна кампанія щодо вакцинації.

Місцевий бізнес щоразу активніше звертається з вимогою дозволити повернутись до роботи, адже багато хто вже вичерпав свої ресурси і зараз фактично залишається без засобів до існування. При цьому, ми, як орган місцевого самоврядування, готові забезпечити контроль за дотриманням підприємцями протиепідеміологічних вимог.

Тому звертаємось до Вас з проханням якомога швидше скасувати карантинні обмеження “червоного рівня” для Івано-Франківської області та дозволити роботу бізнесу, а також відновити регулярні транспортні перевезення. Крім того, просимо переглянути перелік обмежень “червоної зони”, врахувавши позицію дрібного та середнього бізнесу.