search

Брифінг Ігоря Слюзара: безпека та комфорт в ОТГ

03.12.2019 о 13:30

Понад 90% тяжких злочинів у Коломиї розкрито завдяки камерам відеоспостереження

Правоохоронці відзначають, що завдяки камерам відеоспостереження вдалося розкрити значно більше злочинів різної тяжкості. Найчастіше відео допомагає у розкритті тяжких злочинів, а це 92%. Середньої важкості - понад 67% і невеликої тяжкості - понад 40%.

Про це та багато іншого йшлося на брифінгу міського голови Ігоря Слюзара 28 листопада 2019р.

Упродовж 10 місяців цього року зареєстровано3️⃣9️⃣1️⃣ злочин в Коломийській ОТГ, з них 1️⃣7️⃣2️⃣ правопорушення розкрито за допомогою даних із камер відеоспостереження.

Нагадаємо, що камери відеоспостереження встановлені у м. Коломиї у рамках проекту «Безпечне місто». Станом на листопад 2019 року у Коломиї працює 63 камери. У найбільш людних місцях вони обладнані функцією розпізнавання обличчя. Серед найбільш гучних справ, які вдалося розкрити завдяки камерам відеоспостереження, - випадок 2018 року на вулиці Чайківського. Зловмисника, який почав стрілянину, вдалося ідентифікувати саме завдяки відеоспостереженню.

Гучна справа щодо різанини в одному із закладів відпочинку на вул. Бандери також була розкрита завдяки даним відеонагляду. Відео з камер дуже допомагають і в менш резонансних справах