search

День героїв у Коломиї відзначають урочистою ходою і панахидою

23.05.2018 о 14:37
Пам’ятаємо усіх, хто боровся за нашу свободу. Гордимося предками і героями сьогодення. Цінуємо Україну, за яку вони віддали життя.
23 травня о 14:00 годині в місті Коломиї відбувся мітинг-реквієм до Дня Героїв, свята на честь загиблих у різні часи борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, українських січових стрільців та вояків УПА, діячів ОУН, Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО.
У заході взяли участь представники міської та районної влади, духовенство, депутати міської ради, військові, представники громадських організацій, члени Коломийської станиці братства ОУН УПА та молодь міста. Відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Героям Небесної Гвардії. Потім всі присутні  спільною ходою вирушили від міської ратуші  до цвинтаря «Монастирок», де був проведений мітинг-реквієм до Дня Героїв.
Святкування розпочалося з виконання Державного Гімну України у супроводі муніципального духового оркестру МПК «Народний дім» (керівник – заслужений працівник культури України Богдан Іванчук) та народного аматорського хору «Просвіта» МПК «Народний дім» (керівник – заслужений працівник культури України Роман Хімей).
Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан УПЦ КП та Преосвященний Єпископ Василій (Івасюк) УГКЦ відслужили панахиду за полеглими героями. До підніжжя могили Січових Стрільців були покладені квіти. В заході взяв участь хор Коломийської станиці братства ОУН-УПА (художній керівник – почесний громадянин міста Коломиї Марія Маївська).
Наприкінці мітингу всі присутні виконали Державний Гімн України.