Держпродспоживслужба обстежила готовність закладів оздоровлення до відпочинку дітей
05.06.2018 о 16:29
При підготовці до оздоровчого сезону 2018 року районними (міськими) управліннями (відділами) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області організована робота щодо контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог в закладах оздоровлення та відпочинку дітей.
Спеціалістів Держпродспоживслужби було включено до складу робочої групи обласної державної адміністрації, створеної з метою перевірки готовності до роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Робоча група працювала з 15 по 23 травня 2018 року.
За результатами проведеного моніторингу, 25 травня відбулося засідання оперативного регіонального штабу з координації проведення оздоровчої кампанії області 2018 року за участю керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Станом на 25.05.2018 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено 73 обстеження, під час яких виявлено порушення вимог санітарного законодавства у 12-ти закладах.
За ініціативою Держпродспоживслужби проведено 14 семінарів, нарад з питань дотримання санітарного законодавства з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів оздоровлення та відпочинку дітей .
З початку червня розпочинають роботу 14 позаміських оздоровчих закладів, в тому числі 5 - санаторного типу («Дружба» с.Новоселиця Долинського району, «Сокіл» с.Сокіл Галицького району, «Верховина» с.Верховина, «Карпатські зорі»
м.Косів, «Перлина Карпат» с.Вигодівка Долинського району) та 1 Дитячий центр «Артек «Буковель- Карпати».
Пришкільні табори з денним перебуванням організовано у 112 загальноосвітніх навчальних закладах.
Керівникам районних, міських відділів освіти, ОТГ та керівникам оздоровчих закладів направлено інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства під час літнього відпочинку та оздоровлення, а також надано практичні рекомендації при обстеженнях.
Держпродспоживслужбою області проведено моніторингові дослідження якості питної води до початку роботи закладів. В подальшому лабораторний контроль якості питної води та харчування дітей буде проводитись протягом всього оздоровчого сезону.
Окрім того, на особливому контролі Держпродспоживслужби є профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.
Спеціалістів Держпродспоживслужби було включено до складу робочої групи обласної державної адміністрації, створеної з метою перевірки готовності до роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Робоча група працювала з 15 по 23 травня 2018 року.
За результатами проведеного моніторингу, 25 травня відбулося засідання оперативного регіонального штабу з координації проведення оздоровчої кампанії області 2018 року за участю керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Станом на 25.05.2018 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено 73 обстеження, під час яких виявлено порушення вимог санітарного законодавства у 12-ти закладах.
За ініціативою Держпродспоживслужби проведено 14 семінарів, нарад з питань дотримання санітарного законодавства з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів оздоровлення та відпочинку дітей .
З початку червня розпочинають роботу 14 позаміських оздоровчих закладів, в тому числі 5 - санаторного типу («Дружба» с.Новоселиця Долинського району, «Сокіл» с.Сокіл Галицького району, «Верховина» с.Верховина, «Карпатські зорі»
м.Косів, «Перлина Карпат» с.Вигодівка Долинського району) та 1 Дитячий центр «Артек «Буковель- Карпати».
Пришкільні табори з денним перебуванням організовано у 112 загальноосвітніх навчальних закладах.
Керівникам районних, міських відділів освіти, ОТГ та керівникам оздоровчих закладів направлено інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства під час літнього відпочинку та оздоровлення, а також надано практичні рекомендації при обстеженнях.
Держпродспоживслужбою області проведено моніторингові дослідження якості питної води до початку роботи закладів. В подальшому лабораторний контроль якості питної води та харчування дітей буде проводитись протягом всього оздоровчого сезону.
Окрім того, на особливому контролі Держпродспоживслужби є профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.