search

Держтуризм визначив Коломию туристичним "магнітом" всієї області!

22.12.2020 о 10:51

Держтуризм обрав місто Коломию туристичним «магнітом» Івано-Франківщини, який має активізувати розвиток внутрішнього туризму. Про це повідомляє Укрінформ.

Про це на пресконференції повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

«Влітку Держтуризм започаткував ініціативу, яка полягала в тому, щоб в кожній області облаштувати певні об’єкти, які називають туристичними «магнітами», з метою активізації внутрішнього туризму. З наших усіх пропозицій таким туристичним «магнітом» обрали місто Коломию», – повідомив Передерко.

Він додав, що йдеться про облаштування оглядового майданчика на коломийській Ратуші й ремонт музею «Писанка».

 

Читайте також: Управлінська команда Коломийської міської ради відвідала місто-побратим Сігет-Мармацієй.

 

«Ми очікуємо, що у 2021 році, коли буде ухвалена Державна програма розвитку туризму, обов’язково будуть включені наші пропозиції щодо цих об’єктів Коломиї», – зауважив Передерко.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський прокоментував цю новину так: "Музей "Писанки" та Коломийська ратуша - це об'єкти, що стали родзинкою нашого міста і переконали Держтуризм зупинитись саме на Коломиї. Сподіваюсь, що держава у наступному році допоможе нам завершити ремонт музею "Писанки", будинок "Соколу" та облаштувати оглядовий майданчик на ратуші. Творимо Коломию великою!"

У держбюджеті-2021 на розвиток туризму в Україні передбачено 100 млн грн. Левову частку цих коштів скерують на облаштування туристичних «магнітів»