search

Дитячий лікувально-оздоровчий комплекс «Прикарпатські зорі»

06.07.2021 о 19:51

5 липня 42 діток з Коломийської міської територіальної громади поїхали на відпочинок до лікувально-оздоровчого комплексу «Прикарпатські зорі», в мальовниче село Слобода, де протягом десятиліть приймає на відпочинок тисячі дітей з різних куточків України, в тому числі і Київської області.

Лікувально-оздоровчий комплекс «Прикарпатські зорі» знаходиться в гірській екологічно чистій зоні, яка добре прогрівається сонячними променями, має чудові цілющі якості та потопає в зелені. В найжаркіший день відпочиваючих рятує чарівна прохолода дерев, а краса навколишнього середовища не тільки радує око, але й покращує настрій, дозволяючи протягом всього дня вдихати аромат соснових лісів.

На оздоровлення та відпочинок поїхали діти учасників бойових дій, багатодітних сімей, малозабезпечених сімей, діти, які зареєстровані як внутрішньо переміщені, діти які опинилися в складних життєвих обставинах та діти інших пільгових категорій. З міського бюджету на оздоровлення дітей виділили 324,3 тисячі гривень.

В «Прикарпатських зорях» на дітей очікує заняття на відкритому повітрі, рухливі ігри, прогулянки горами, екскурсії в Яремче та Буковель, мінімум гаджетів, протидія шкідливим звичкам, збалансоване, ситне та смачне 5 разове харчування, що формує позитивне середовище для розвитку дітей, створенню командного духу, розвитку дружніх відносин на основі поваги та довіри.

Серед гірської природи та розмаїття місцевої культури діти глибше пізнають особливості регіону та гуцульських традицій.