search

До уваги голів ОСББ!

13.05.2019 о 13:42

Департамент соціальної політики Коломийської міської ради інформує.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Згідно підпункту 4 пункту 21зазначеного Положення розмір житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій безготівковій формі збільшується на розмір комісійної винагороди АТ “Ощадбанк”, що становить 0,7 відсотка такого розміру, відповідно скасовано відсоткову ставку для організацій-надавачів послуг при укладанні договору з АТ «Ощадбанк» для перерахунку сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

У зв’язку з наведеним наголошуємо про необхідність укладення договору з АТ «Ощадбанк» для перерахунку сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Якщо управитель, об’єднання, виконавець комунальних послуг не уклали договору з АТ “Ощадбанк” (його установами) для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі, вони до 1 червня не мають права вимагати оплати послуг (внесків/платежів) від одержувача субсидії за відповідні неопалювальний та опалювальний періоди.

Одночасно повідомляємо, що з 01 жовтня 2019 року запроваджується надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.