search

Додаткова виплата бійцям-добровольцям

18.10.2018 о 16:39

Порядок використання бюджетних коштів, спрямованих на додаткову виплату бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України

 

Додаткова виплата бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України (далі - бійці-добровольці) проводиться з розрахунку 500,0 грн в місяць на одну особу.

Для отримання додаткової виплати, боєць-доброволець або уповноважена ним особа (далі - заявник) звертається до місцевого органу соціального захисту населення із заявою, в якій зазначаються такі відомості:

-прізвище, ім ’я та по батькові заявника;

-зареєстроване та фактичне місце проживання заявника;

-банківські реквізити заявника.

До заяви додаються копії таких документів:

-паспорт громадянина України;

-довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не додається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відповідну відмітку в паспорті) заявника;

-документа, що підтверджує встановлення особи бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України.

У разі зміни місця проживання, заявник в 10-денний термін зобов’язаний повідомити про це місцевий орган соціального захисту населення. Заявник щорічно поновлює документи в частині підтвердження зареєстрованого та фактичного місця проживання.

Уповноважена особа, що визначена керівником місцевого органу соціального захисту населення, приймає документи та формує на кожного заявника особову справу. Щомісячна додаткова виплата призначаються за рішенням місцевого органу соціального захисту населення з місяця звернення. Відповідальність за правильність призначення та нарахування виплат покладається на місцеві органи соціального захисту населення.

Щомісячна додаткова виплата проводиться за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Програми, та здійснюється в межах кошторисних призначень на відповідний бюджетний період.

Щомісячна додаткова виплата здійснюються один раз на місяць за місцем реєстрації (фактичного проживання) заявника в спосіб, визначений заявником (через підприємства поштового зв’язку або відділення банківської установи). В разі прийняття рішення про обласний бюджет після 1 січня, щомісячна додаткова виплати здійснюються після прийняття відповідного рішення за весь період з початку бюджетного року.

Щомісячна додаткова виплата припиняється: в разі зміни місця проживання (за межі області) осіб, (у разі зміни місця проживання вищевказаних осіб в межах області щомісячна додаткова виплата продовжуються місцевим органом соціального захисту населення за новим місцем проживання з місяця звернення); в разі смерті осіб; у випадку закінчення терміну дії Програми. Щомісячна додаткова виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням місцевого органу соціального захисту населення, який проводив виплату.

Персональні дані осіб, отримані згідно з Порядком, збираються, обробляються та використовуються відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».