search

Дозволено використовувати кошти «Пакунок малюка» на будь-які необхідні товари.

23.03.2022 о 10:18

Уряд ухвалив розроблене Міністерством соціальної політики України рішення, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари.

Кошти можна використовувати на продукти харчування, ліки, одяг, придбати бензин та вивести дитину в безпечне місце, тощо. Їх можна зняти, перерахувати на іншу картку, оплатити онлайн необхідні витрати.

Згідно ухваленого Урядом рішення, знято обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

При цьому, не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження.

Також, не потрібно відкривати новий рахунок в АТ КБ «Приватбанк», достатньо уже наявного рахунку в зазначеному банку для зарахування вищезазначених коштів.