search

Експерти GIZ провели у ратуші тренінг з енергоефективності для працівників бюджетної сфери 

04.02.2020 о 14:59

4 лютого у ратуші відбувся тренінг для відповідальних за енергоспоживання працівників бюджетної сфери на тему «Енергетичний менеджмент – основи».

Семінар відкрив заступник міського голови Олег Дячук, який курує цей напрям роботи. Він наголосив на важливості питань енергоефективності та економії енергоресурсів.

Експерт проекту GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ» Дмитро Сакалюк розповів про дієві інструменти зменшення енерговитрат у будівлях.

Його презентація містила як загальні аспекти важливості економії енергії через глобальні зміни клімату, так і прикладні речі для економії енергії за рахунок організаційних речей. Також надано інформацію про державні будівельні норми та правила.

Під час навчання відповідальним за енергоменеджмент у закладах представлено комплект обладнання для обстеження будівель (люксометр, енергометер, тепловізор, т.д.)

На завершення тренінгу начальник відділу інвестиційної політики та енергоефективності Ірина Жолоб актуалізувала інформацію про використання програмного комплексу моніторингу споживання енергоносіїв «ІСЕ». Вона наголосила на важливості щоденної подачі інформації про споживання усіх видів енергії. Також на тренінгу обговорено поточні проблемні питання при використанні програмного комплексу.

Як результат - відповідальні за енергоспоживання працівники бюджетних установ Коломийської міської ОТГ отримали практичні рекомендації щодо раціонального використання енергоресурсів. Адже найдешевша енергія – ЗЕКОНОМЛЕНА !!!


IMG_3377.JPG


IMG_3378.JPG


IMG_3379.JPG


IMG_3380.JPG