search

Коломийський боксер Богдан Тимчук підкорює українські та світові ринги

31.03.2023 о 09:09

Коломийський ринг щороку бачить перемоги світового рівня. А наші боксери-юніори – основа збірної України. Серед них – Богдан Тимчук, багаторазовий переможець обласних турнірів, чемпіон України. А минулого року він представляв Коломийську громаду на чемпіонаті Європи в Туреччині та здобув «срібло».

На заняття боксом Богдана надихнув побачений у 8 років поєдинок відомого українського боксера Олександра Усика. Тоді попросив тата записати його у секцію боксу Коломийської ДЮСШ. Свою першу серйозну перемогу здобув у 10 років, на міжнародному турнірі пам’яті Андрія Федчука. А зараз юному боксеру вже 16, і його спортивна кар’єра йде стрімко вгору. А ще має амбітну мрію – виграти Олімпійські ігри.

У цьому його усіляко підтримують тренери Олексій та Ярослав Данилишини, які також усе життя – у коломийському спорті. У відділенні боксу Коломийської ДЮСШ тренують 3 групи, найменшим їхнім вихованцям усього 6 років.

Ярослав Данилишин зазначає, що кожного року бачить зміни у коломийському боксі тільки в кращу сторону. У Коломиї - одні з кращих в Україні умов для тренування в залі ФСК "Локомотив". У нас є практично все, щоб майбутні чемпіони могли комфортно займатись та відточувати свої навички. І звісно є сприяння та допомога від управління спорту та міської ради в цілому та від міського голови Богдана Станіславського.

У нас є кому примножувати боксерську славу Коломиї. Ми дуже горді з того. Тому будемо робити все, щоб наша громада була найкращим місцем, де виростають чемпіони.