search

Коломийській міській ОТГ вже рік!

06.09.2019 о 12:40

Саме 6 вересня 2018 року міська рада ухвалила рішення про добровільне приєднання громад Шепарівців, Товмачика, Іванівців, Саджавки та Кубаївки. Через 10 днів до Коломиї приєдналися Воскресинці.

Наша громада стала першою в області ОТГ з центром в місті обласного значення і тепер досвід Коломиї стає в нагоді тим містам, які теж планують створити ОТГ. А ще ми стали однією з найбільших громад в області за територією і за кількістю жителів.

Більша громада – більші можливості, - оцінює цей рік міський голова Ігор Слюзар. – Попри все, ми скористалися перевагами децентралізаційної реформи і вже за такий короткий час розширили залучення субвенцій. Наприклад, отримали фінансування з державного бюджету на ремонт доріг та вуличне освітлення у селах. А ЦНАП залучив кошти від міжнародної програми «U-LEADз Європою», яка працює лише із сільськими громадами і досі Коломия не могла подавати заявки.

І хоч у кожного населеного пункту нашої громади різні проблеми й досягнення, головне – ми одна громада. Те, чого неможливо досягти поодинці, стає реальним, коли робити разом.



KOLOMYYA-YEDNAYE-770x386.jpg



1.png



2.png