search

Коломия у помаранчевій зоні епіднебезпеки. Нагадуємо про основні карантинні вимоги для роботи громадських закладів (готелів, ресторанів, спортзалів тощо)

14.01.2022 о 10:50

Від 6 грудня в Україні діють нові правила карантину та 30-денний термін дієвості жовтих COVID-сертифікатів.

При помаранчевому рівні епідемічної небезпеки діють такі ж обмеження, як і при жовтому, проте він визначається сигнальним про наближення регіону до "червоної" зони.

Тепер відвідувати громадські заклади зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ: жовтий COVID-сертифікат чи довідку форми о63-О”.

Ця ж норма поширюватиметься і на співробітників громадських закладів. Для обслуговування відвідувачів та клієнтів, працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Водночас, як і раніше, для відвідування громадських закладів можна буде використовувати негативний тест, який чинний 72 години, або COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, навіть на жовтому рівні епідеміологічної небезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи працівників, які не мають одного з перелічених документів.

Для роботи та відвідування громадських закладів на червоному рівні епідеміологічної небезпеки підійде лише документ про отримання повного курсу вакцинації, негативний тест або сертифікат про одужання.

Звертаємо увагу, що також зменшений термін дії жовтих COVID-сертифікатів: зі 120 днів, як це було, до 30 днів.

При запровадженні “червоного” рівня епідемічної небезпеки зберігаються всі попередні обмеження, а також забороняється:

робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,

робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,

робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,

робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,

проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,

робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

В “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.