search

“Ми прагнемо самостійності!” - люди з обмеженими можливостями

30.12.2016 о 12:53

      Сьогодні представники громадської організації «Слід» зустрілися біля міської ялинки на центральній площі біля ратуші, щоб разом відпочити і обговорити актуальні проблеми із місцевої владою. А проблем є чимало: відсутність пандусів до магазинів, держустанов, банків та закладів громадського харчування, непристосованість заїздів на тротуари, відсутність спеціально обладнаного громадського транспорту та інші. Все це зв’язує по руках і ногах людей із обмеженими можливостями, роблячи їх заручниками ситуації та супроводжуючих. 

      Представник громадської орагнізації «Слід» Ігор Сисак розповів, що він організував цю акцію, щоб показати людям з обмеженими можливостям з різних куточків Прикарпяття красу рідного міста. Ще одна важлива мета акції – донести представникам влади Коломиї, що у місті є багато перешкод для пересування на візках. - Ми прагнемо самостійності,- каже Ігор Сисак, - але це не є можливо, допоки наші тротуари не обладнані пандусними з’їздами, а до аптек і банкоматів немає доступу. Вислухати пропозиції активістів ГО «Слід» вийшли заступники міського голови Сергій Коцюр та Володимир Бойцан, а також начальний муніципальної інспекції Василь Кузьмин. 

     Вони погодились, що вимоги людей із обмеженими можливостями є справедливими, але те, чи будуть з міського бюджету передбачені кошти на встановлення пандусів залежить від депутатів. Зі свого боку міські очільники пообіцяли закликати депутатів передбачити фінансування на такі зміни у місті і всіляко сприяти створенню безбар’єрного середовища у Коломиї.Після обговорення представники громадської організації «Слід» вирушили на екскурсію коломийськими музеями та пам’ятками архітектури.