search

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі UA-2024-05-17-010098-a

17.05.2024 о 14:03

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Управління соціальної політики Коломийської міської ради, вул. В. Чорновола, 55, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78203, код за ЄДРПОУ — 03193399; категорія замовника — орган місцевого самоврядування.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  ДК 021:2015: 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)

  1. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-17-010098-a

 

  1. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Місце надання послуги оздоровлення: Івано-Франківська область – (адреса за місцем розташування закладу оздоровлення та відпочинку переможця закупівлі).

Строк надання послуги оздоровлення: червень-липень 2024 року.

Обсяг надання послуг: загалом 62 путівки тривалістю 14 днів кожна. У вартість путівки включається перебування, проживання, харчування, медичне та культурно-естетичне забезпечення дітей. 

Для отримання послуг оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку направлятимуться діти віком від 7 до 16 років.

Відповідно до придбаних путівок надаються послуги оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, які розташовані у Івано-Франківській області, що включають комплекс спеціальних заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, спрямованих на відновлення та поліпшення фізичного і психологічного стану здоров’я дитини. Базовий перелік послуг з оздоровлення:

- розміщення та проживання;

- організація харчування;

- організація виховної діяльності та дозвілля;

- послуги з організації фізкультурно-спортивної діяльності;

- програми з національно-патріотичного виховання;

- медичне обслуговування;

- психологічні послуги;

- організація виховного процесу;

- інформаційні послуги.

Зобов’язання закладу:

- тривалість відпочинкової чи оздоровчої зміни має відповідати  вказаним обсягам надання послуг цієї тендерної документації;

- діти мають бути розміщені у капітально-зведеній споруді з блочним або по кімнатним розміщенням зі зручностями в кімнаті, блоці або на поверсі;

- заклад має бути забезпечений цілодобовим чергуванням медичного працівника, з можливістю надання першої медичної допомоги;

- заклад має бути забезпечений достатньою кількістю комплектів постільної білизни, що має забезпечувати щотижневу заміну чистої постільної білизни;

- заклад має бути забезпечений належним освітленням та вентиляцією кімнат;

- всі житлові приміщення закладу та місця перебування дітей мають природне та штучне освітлення;

- заклад має забезпечити збереження особистих речей дітей;

- послуги з прання особистих речей дітей 1 раз в тиждень;

- територія закладу має бути облаштована зеленими насадження, ігровими та спортивними майданчиками, а також мати криті павільйони для організації дозвілля дітей за негоди, інші споруди для організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей;

- заклад повинен мати спортивний майданчик зі штучним покриттям;

- кратність харчування - п’ятиразове харчування, та наявність картотеки страв із можливістю організації дієтичного харчування;

- має бути наявна обгороджена територія та комплекс забезпечений цілодобовою охороною громадського порядку;

- має бути наявний міжміський зв'язок;

- у разі виникнення обставин непереборної сили, заклад має забезпечити негайну евакуацію та відправлення дітей до місця постійного проживання;

- заклад повинен мати приміщення, обладнані під укриття, та транспорт для здійснення евакуації дітей.

- обов’язковим є страхування дітей на період знаходження у закладі.

- мають бути відсутні додаткові, не передбачені для забезпечення відпочинку дітей, будівлі, споруди;

- на період знаходження дітей у закладі відповідальність за життя та безпеку дітей несе адміністрація цього закладу;

- заклад має бути обладнаний системами цілодобового господарчо-питного, протипожежного водопостачання, гарячою водою, каналізацією та водостоками. Забезпечений цілодобовим вільним доступом до питної води.

Тривалість оздоровчої зміни: 62 путівки по 14 днів.

Заклад, що надає послуги оздоровлення дітей повинен належати до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, типи яких визначено у статті 14 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 № 375-VI, перебувати в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та бути атестованим відповідно до Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та бути атестованим відповідно до Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і за результатами державної атестації закладу повинна бути присвоєна перша категорія.

Робота дитячого закладу оздоровлення та відпочинку повинна відповідати вимогам Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», наказу Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту від 13.08.2009 № 2881 «Про затвердження Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 № 172 «Про затвердження Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів».

Умови перебування у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку повинні відповідати Державним санітарним правилам і нормам «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.1999 № 23.

Норми харчування та порядок організації харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Заходи пожежної безпеки закладу оздоровлення та відпочинку повинні відповідати Правилам пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 № 1417 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 №252/26697).

Місце розташування закладу та облаштування території:

- дитячий заклад оздоровлення та відпочинку повинен бути розташований у екологічно чистій, природоохоронній, рекреаційній зоні Івано-Франківської області, в радіусі 70 км від міста Коломия. Оскільки батьки віддають перевагу тим оздоровчим закладам, де вони можуть відвідувати своїх дітей і дорога не займає багато часу.

- озеленення закладу має складати 70% площі основної забудови (при розміщенні у лісному або парковому масиві – не менше 50%)

- заклад повинен знаходитись на березі річки

- обладнання та меблі дитячого оздоровчого табору повинні відповідати гігієнічним та педагогічним вимогам і враховувати зросло-вікові особливості дітей.

 Кадрове забезпечення:

- укомплектованість працівниками закладу оздоровлення та відпочинку повинна відповідати Типовим штатним нормативам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затвердженим наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 16.04.2009 №1254 (зареєстровано у Мін’юсті 30.04.2009 року за №396/16412).

 Вимоги до облаштування дитячого закладу оздоровлення та відпочинку:

- наявність критих приміщень для проведення культурно-масових заходів на території закладу;

- наявність медичного блоку, в тому числі ізолятору для хворих дітей;

- наявність харчоблоку;

- наявність спортивного залу та/або фізкультурно-оздоровчих майданчиків для волейболу, баскетболу, тощо;

- наявність ігрових майданчиків;

- наявність спортивного майданчика із штучним покриттям;

- наявність творчих майстерень, приміщень для роботи гуртків;

- наявність бібліотеки та/або бібліотечного кутка;

- наявність актового залу та/або літньої естради;

- наявність умов для купання – водоймища (річка);

- наявність інструкцій з техніки безпеки, профілактики травматизму, запобігання нещасним випадкам, дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки.

- відсутність на огородженій території дитячого закладу оздоровлення та відпочинку  додаткових, не передбачених  для забезпечення оздоровлення дітей, будівель, споруд.

 Вимоги до умов проживання:

- розміщення дітей здійснюється відповідно до ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.1999 № 23;

- розміщення дітей здійснюється в капітально-зведеній будівлі з блочним розміщенням у кімнатах із забезпеченням достатнього метражу на 1 особу (5,5-6 кв.м)

- розміщення по 3-5 дітей у кімнаті;

- кімнати повинні бути відремонтовані та укомплектовані меблями у кількості, достатній для забезпечення комфортних умов кожній дитині, постільною білизною, рушниками;

- цілодобове постачання холодної та гарячої води;

- наявність санітарних вузлів та душових у блоці, в кімнаті або на поверсі спального корпусу;

- щотижневе забезпечення чистою постільною білизною;

- забезпечення належного освітлення і вентиляції кімнат;

- збереження особистих речей;

- прання особистих речей 1 раз на тиждень;

Вимоги до організації харчування:

- повноцінне збалансоване харчування не менше 5 разів на добу відповідно до примірного сезонного меню, в стаціонарному приміщенні їдальні згідно вимог діючого законодавства України. Норми харчування та порядок організації харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;

- організація дієтичного харчування та забезпечення сухими пайками за потреби.

17. Вимоги до організації виховної діяльності та дозвілля:

- наявність програм і проведення заходів із національно-патріотичного виховання;

- організація діяльності гуртків і клубів за інтересами, дитячих студій, творчих майстерень тощо;

- організація екскурсій (тематика – туризм, національно-патріотичне виховання) – не  менше двох раз на зміну безкоштовно та забезпечення дітей водою та сухим пайком;

- проведення дискотек, танцювальних вечорів, концертів художньої самодіяльності;

- організація розвивальних та інтелектуальних ігор;

- організація дитячих свят (відкриття та закриття зміни, пам’ятні дати тощо);

- відповідність планів та програм тематиці змін і віковим особливостям дітей;

- реалізація усіх складових виховної діяльності державною мовою.

18. Вимоги до організації фізкультурно-спортивної діяльності:

- проведення занять з ранкової гімнастики – щоденно;

- проведення змагань, занять з фізичної культури та спорту, організація спортивних свят;

- проведення занять з плавання (за можливості);

- забезпечення умов проведення занять з фізичної культури та різних видів спорту зокрема командних (тренувань вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та клубів).

19. Вимоги до медичного обслуговування:

- наявність обладнаного медпункту, ізолятору з кваліфікованим медичним персоналом, необхідним обладнанням, цілодобове чергування медичного працівника та надання невідкладної медичної допомоги;

- у разі захворювання дитини організувати її лікування у медичному закладі та за потреби, забезпечити перевезення до місця постійного проживання;

- проведення моніторингу стану здоров’я дітей медичними працівниками дитячого закладу оздоровлення та відпочинку;

- проведення профілактичної роботи з питань здорового способу життя, в тому числі щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь, запобігання травматизму, розвитку шкідливих звичок;

- забезпечення цілодобового чергування медичного працівника, можливості надання першої медичної допомоги.

 Вимоги до психологічних послуг:

- проведення профілактичної роботи з дітьми з метою запобігання або усунення негативних психологічних чинників, що впливають на міжособистісні стосунки та формування тимчасового колективу;

- психологічні консультації дітей з особистих та міжособистих питань;

- надання психологічної підтримки дітям, які зазнали стресових ситуацій (за потреби).

 Інформаційні послуги:

-  наявність на території закладу міжміського зв’язку;

- інформування дітей про режим роботи закладу, правил внутрішнього розпорядку, техніки безпеки, розміщення на території закладу об’єктів інфраструктури, щодо побуту, харчування, медичної допомоги;

- інформування батьків дітей (осіб, які їх замінюють) про їх права та обов’язки, правила перебування у закладі, зміст освітніх, оздоровчих, медичних програм або програм оздоровлення та відпочинку, в яких братиме участь дитина.

 Охорона об’єкта та безпека:

- територія оздоровчого закладу повинна бути огороджена;

- наявність захисних споруд (укриттів, бомбосховища) облаштованих з урахуванням рекомендацій Державної служби з надзвичайних ситуацій.

- цілодобова охорона громадського порядку огородженої території дитячого закладу оздоровлення та відпочинку і особистого майна дітей бригадою ліцензованого спеціалізованого охоронного відомства, пропускний режим, бажано відео спостереження та кнопка (спеціальне обладнання) для виклику групи швидкого реагування;

-  забезпечення негайної евакуації у разі виникнення обставин непереборної сили;

-  на період знаходження дітей у дитячому закладі оздоровлення і відпочинку  відповідальність за життя та безпеку дітей несе адміністрація цього закладу;

- вимоги пожежної безпеки відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30.12.2014  № 1417 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 за № 252/26697).

            При наданні послуг оздоровлення дітей повинні забезпечуватися:

            - повна безпека життя і здоров'я дітей, дотримання вимог санітарного законодавства, правил протипожежної безпеки, дотримання заходів з профілактики травматизму і попередження нещасних випадків, тощо;

            - під час перебування дітей , на території  дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не повинні  відпочивати інші особи, старші 18 років, крім супроводжувальних осіб Замовника. На території дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не допускається розташування  будь яких сторонніх закладів, житла, що не пов’язані  функціонально з обслуговуванням дітей;

- захист від будь-яких форм дискримінації, експлуатації, насильства з боку вихователів (керівників груп) та інших працівників дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, пропаганди релігійних конфесій.

Замовник залишає за собою право перевірки заявлених можливостей та заходів по організації оздоровлення дітей з виїздом на місце розташування дитячого закладу оздоровлення та відпочинку. Учасник зобов’язується надати безперешкодний доступ до об’єкту оздоровлення та відпочинку дітей та необхідні документів на вимогу Замовника.

На підтвердження відповідності тендерної пропозиції  Учасника вимогам до предмета закупівлі, необхідно надати:

            1. Гарантійний лист у довільній формі, в якому Учасник підтверджує та гарантує надання послуг оздоровлення дітей у відповідності до інформації про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, зазначені у цьому Додатку до тендерної документації, з урахуванням присвоєної закладу категорії.

            2. Орієнтовний графік заїздів, який повинен містити орієнтовну дату початку та закінчення заїзду, кількість путівок.

3.  Документ, що підтверджує право власності учасника на дитячий заклад оздоровлення та відпочинку. 

У разі, якщо заклад орендований, надати договір оренди (рухомого і нерухомого майні) (з додатками, які є його невід’ємною частиною), що підтверджує право учасника на його оренду.

            4. Свідоцтво про державну атестацію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, діюче на період надання послуг.

5. Документи, що підтверджують організацію харчування у закладі оздоровлення та відпочинку з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  або сертифікат відповідності на систему управління безпечністю харчових продуктів, виданий дитячому закладу оздоровлення та відпочинку стосовно організації або надання послуг харчування.

Фотоматеріали про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку , а саме:

- умови проживання (спальні кімнати);

- побутові умови (санітарні вузли: вбиральні, душові кабіни);

- умови харчування (харчоблок, зала для прийому їжі);

- медичне забезпечення (медпункт, ізолятор);

- дозвілля (гуртки, студії);

- наявність фізкультурно-оздоровчої зони (майданчики для занять спортом: футбольне поле, баскетбольне тощо);

- огородження території закладу оздоровлення і відпочинку та захисних споруд (укриттів, бомбосховища).

Документ, протокольне рішення або довідка видана учаснику щодо включення дитячого закладу оздоровлення та відпочинку до мережі дитячих закладів оздоровлення, яким рекомендовано або дозволено роботу у 2024 році або готовності дитячого закладу оздоровлення та відпочинку надавати відпочинкові та оздоровчі послуги в умовах військового стану у 2024 році.

 

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення визначено на підставі кошторису (з урахуванням змін до нього) на 2024 рік відповідно до рішення міської ради від 22.12.2023 №3295-50/2023 «Про бюджет Коломийської міської територіальної громади на 2024 рік (09530000000)».

Паспорти бюджетних програм розміщені на офіційному сайті Коломийської міської ради за посиланням: https://dani.kolrada.gov.ua/dataset

                                                          

  1. Очікувана вартість предмета закупівлі: 700 000,00 грн з ПДВ.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

 

Відповідно до вимог наказу Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» очікувана вартість формувалася на підставі отриманих комерційних (цінових) пропозицій від надавачів послуг за предметом закупівлі: ДК 021:2015: 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)».