search

Офіційно затверджена символіка села Саджавка Коломийської міської ОТГ

04.06.2020 о 13:52
Герб села Саджавка
Гербом села Саджавка є закруглений щит який пересічено на дві частини. У верхній частині на зеленому полі зображення золотої в’їзної брами з частоколом, у нижній – на золотому тлі зображення водойми овальної форми ( Саджавки) з трьома срібними рибами у ній. Щит обрамлений декоративним картушем і увінчаний сільською короною.
В’їзна брама і частокіл нагадують, що в давньоруський період село було важливим форпостом Галицько-Волинської держави, водойма (Саджавка) з трьома рибами символом, від якого населений пункт отримав свою назву. Золоте тло щита у поєднанні з синьою барвою відображають національно-визвольну боротьбу саджавчан за незалежність України впродовж кількох століть. Зелений фон уособлює розташування села в підніжжі вічнозелених Карпатських гір.

Прапор села Саджавка
Квадратне або прямокутне (розміром 1:2) полотнище, пересічене срібною смугою на дві рівні частини. У верхньому полі на зеленому тлі – срібний контур Карпатських гір, у нижньому, синьому – три срібні риби.
Срібний контур гір на прапорі асоціюється з розташуванням села в підніжжі першої гряди Карпатських гір. Срібна риба у синьому полі є символом найпопулярнішого заняття місцевих жителів – розведення риби – з часів заснування поселення.
Використовувати офіційно затверджену символіку слід відповідно до опису та еталонного зразка, без її спотворення. Точне визначення кольорів, зміст та порядок використання можна дізнатися з рішення, що опубліковане на офіційному вебсайті http://nbkolrada.gov.ua/dt/222611/


прапор саджавка.png


герб саджавка.png