search

Оголошено конкурс із визначення у Коломийській міській територіальній громаді аптечного закладу, через який здійснюватиметься відпуск ліків за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

15.01.2024 о 13:31

      Управління соціальної політики Коломийської міської ради оголошує конкурс щодо визначення аптечного закладу, через який здійснюватиметься відпуск ліків за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

         Конкурс організовано на виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

         З метою створення найбільш комфортних умов для отримання громадянами лікарських засобів, запропоновані такі критерії:

- аптечні заклади повинні бути розташовані на території міста Коломиї;

- обов’язкова наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами;

- готовність працювати в борг з відстроченим терміном платежу;

- забезпечувати щоденний контроль за умовами виконання договору;

- ціни на препарати повинні бути в межах референтних.

         Для участі у конкурсі керівництво аптечного закладу має подати наступний перелік документів:

- лист пропозицію на ім’я начальника управління соціальної політики Коломийської міської ради про бажання укласти договір про відшкодування вартості ліків за рецептами лікарів;

- копія ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами;

- копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- перелік лікарських засобів відповідно до переліку категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303, які підлягають відшкодуванню із зазначенням ціни в межах референтних цін станом на 15.01.2024 та в обов’язковому порядку мають бути внесені до Державного реєстру лікарських засобів;

- банківські реквізити на бланку суб’єкта господарювання;

- відомості про умови зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення;

- фінансовий документ, що підтверджує можливість аптечної установи здійснювати пільгове медичне забезпечення постраждалих громадян за рахунок власних коштів з подальшим відшкодуванням  видатків (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів).

- відомості про дотримання граничних постачальницько-збутових надбавок  на лікарські засоби і вироби медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів, медичних газів).

         Фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету і загальна сума становить 81 550 гривень.

         Конкурсні пропозиції складаються державною мовою і подаються в паперовій формі особисто за адресою:78200, вул. Вячеслава Чорновола, 55,  м. Коломия каб. № 13 або  в електронній формі за адресою: kmsobez@ukr.net  до 17 год 15 хв 29 січня 2024 року. Початок засідання конкурсної комісії о 10 00 год. 31 січня 2024 року.