search

ПРОТОКОЛ № 11 ПОЗАЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ від 23 червня 2020 року

24.06.2020 о 08:32

ПРОТОКОЛ № 11

ПОЗАЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

від 23 червня 2020 року

                   

Головував: Міський голова, голова міської комісії з питань ТЕБ та НС

                   Ігор Слюзар.                           

Присутні:    Члени комісії (за окремим списком).

 

Слухали: 1. Про ситуацію, що склалася на території Коломийської об’єднаної територіальної громади, внаслідок інтенсивних дощових опадів (Ігор Слюзар, Ігор Корчевий, Віктор Волошенюк, Михайло Микитюк, Володимир Цибуляк).

 

Враховуючи складну гідрометеорологічну обстановку, яка склалася внаслідок інтенсивних дощових опадів:

(рівень води в р.Прут: норма - 270 см(над умовним нулем водомірних постів)

                                                 578 см(відмітка виходу води на заплаву річок

                                                                   над умовним нулем водомірних постів)

21.06.2020.рівень води 469 см

22.06.2020.рівень води 357 см

23.06.2020.рівень води 453 см (станом на   9.00 год.)

                                       656 см (станом на 14.00 год.)) призвели до різкого підйому рівня води. Паводковими водами розмито береги, дорожнє полотно на автодорогах, пошкоджено автомобільні та пішохідні мости, житлові будинки, присадибні ділянки та посіви.

З метою забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов та запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на системах життєзабезпечення, для населення та об’єктів господарюванняв умовах сильного дощу

 

комісія вирішила:

 

        1. Відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк):

1.1. Уточнити план реагування органів управління і сил цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій під час паводків.

1.2. Проводити моніторинг гідрологічної обстановки на водних об’єктах, постійно уточнювати карту-схему зон можливого підтоплення.

 

        2. Управлінню комунального господарства міської ради (Володимир Наливайко ), КП «Полігон Екологія» (Михайло Попелюк), КП «Зеленосвіт»            (Василь Михайлищук), КП «Коломияводоканал» (Володимир Цибуляк.), філії «Коломийська» АТ «Прикарпаттяобленерго» (Анатолій Косован), Коломийській дільниці Надвірнянського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» (Ігор Корчевий), Коломийській рятувально-водолазній станції (Дмитро Буряк):

        2.1. Посилити контроль за паводковою ситуацією, особливу увагу звернути на недопущення загибелі людей та роботу об’єктів в умовах паводкової ситуації.

Термін: постійно.

 

2.2. Утримувати у постійній готовності до застосування наявні сили та засоби, у тому числі плавзасоби, інженерну та автомобільну техніку, насосне обладнання, автономні джерела електроживлення.

2.3. Передбачити у матеріальних резервах, призначених для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, необхідний запас пально-мастильних, будівельних та сипучих матеріалів, мішків, засобів освітлювання, захисного одягу, шанцевого інструменту.

2.4. Перевірити та при необхідності очистити русла малих річок, дренажних систем, зливних каналізаційних, меліоративних каналів, водопропускних споруд під автомобільними мостами і дорогами для відновлення їх пропускної спроможності та безперешкодного стоку води.

                                       Термін:негайно.

 

3. Відділу інформаційної політики міської ради (Наталія Сандецька), відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк), Коломийському міськрайонному відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (Ігор Вацик) залучити засоби масової інформації для доведення до відома населення повідомлень про ускладнення погодних умов, про заходи безпеки та порядок дій в цих умовах.

Термін: на час ускладнення погодних умов.

4. Управлінню комунального господарства міської ради (Володимир Наливайко), КП «Полігон Екологія» (Михайло Попелюк) організувати цілодобову роботу аварійних бригад у місцях руйнувань автомобільних мостів, доріг та проведення відновлювальних робіт з метою забезпечення руху автотранспорту.

       Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

5. Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (Михайло Микитюк) забезпечити посилений контроль за станом якості води у зоні водозабору і прибережних захисних смугах уздовж річок і водойм, а також за санітарно-епідеміологічною обстановкою, забезпечити нормативні запаси реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води.

Термін: на час ускладнення погодних умов.

6. Коломийському міськрайонному відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (Ігор Вацик):

6.1. Утримувати у постійній готовності до застосування наявні сили та засоби, у тому числі плавзасоби, інженернута автомобільну техніку, насосне обладнання і автономні джерела живлення.

6.2. Посилити моніторинг обстановки та забезпечити оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації і небезпечні події.

                                             Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

7. КП «Коломияводоканал» (Володимир Цибуляк):

організувати цілодобове спостереження і розвідку паводкової обстановки, аналіз обстановки на водних об’єктах надавати відділу з питань цивільного захисту міської ради;

вжити заходів щодо сталого функціонування водозабору, каналізаційних колекторів, очисних споруд та насосних станцій.

        Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

8. Станції «Коломия» виробничого підрозділу «Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» (Віктор Цикало) забезпечити рух залізничного транспорту в умовах погіршення погодних умов, а при необхідності вживати заходів щодо тимчасового закриття небезпечних ділянок залізниці.

Відокремленому структурному підрозділу «Івано-Франківське територіальне управління» (Володимир Семотюк) припинити подачу води на с.Воскресінці для недопущення спалаху інфекційних хвороб.

      Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

9. Відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк) забезпечити ефективний контроль та загальну координацію діяльності структурних підрозділів міської ради, міських спеціалізованих служб цивільного захисту.

                                                     Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

 

       10. Коломийській метеорологічній станції (Андрій Ченчик) організувати спостереження за гідрологічним режимом р.Прут під час сильних дощів, своєчасне складання прогнозів і характеристик можливих підтоплень (затоплень), їх уточнення та доведення до відділу з питань цивільного захисту міської ради.

   Термін: на час ускладнення погодних умов.

 

 

11. Коломийському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області (Василь Маківничук) забезпечити безпечний рух автотранспорту в умовах складної паводкової обстановки. При необхідності закрити небезпечні ділянки та забезпечити рух автотранспорту по тимчасовій схемі.

 

12. Фінансовому управлінню міської ради (Ганна Бакай), управлінню комунального господарства міської ради (Володимир Наливайко), відділу економіки міської ради (Олена Остяк), відділу з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк):

12.1. Передбачити кошти на розробку проектно-кошторисної документації на об’єкти, що постраждали від стихії та потребують відновлення.

12.2. Організувати роботу щодо відпрацювання документів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. № 415 ’’Про порядок використання коштів резервного фонду бюджетів’’ для виділення коштів на відшкодування збитків, завданих стихією та пооб’єктний розмір збитків, завданих надзвичайною ситуацією відповідно до вимог   постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 р. № 175 ’’Про затвердження Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру’’, особливо звернути увагу на відновлення пошкоджених мостів, берегоукріплень та гідроспоруд.

      

13. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на відділ з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк).

 

14. Доручити міському голові створити комісію з визначення збитківвнаслідок стихійного лиха, нанесених населенню Коломийської об’єднаної територіальної громади, зі складанням актів обстеження.

 

 

Міський голова,

голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС

 

 

 

Ігор Слюзар

 

 

Секретар комісії

 

 

 

Надія Іванова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

визначити класифікаційну ознаку

 

 

 

організувати проведення комісійного обстеження територій, об’єктів господарювання та соціальної сфери, житлових будинків, пошкоджених внаслідок стихійного лиха, зі складанням актів обстеження

 

 

 

розглянути питання щодо виділення коштів з резервного фонду міського бюджету на проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків стихії

 

 

 

надати допомогу найбільш соціально незахищеним сім’ям, будівлі і майно яких зазнали пошкоджень і руйнувань, визначитися з обсягами необхідних коштів для проведення відновлювальних робіт

 

Термін: негайно.