search

ПРОТОКОЛ №15 СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ від 22 червня 2020 року

22.06.2020 о 11:36

ПРОТОКОЛ №15

СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ

від 22 червня 2020 року

                   

Головував: Міський голова, голова міської комісії з питань ТЕБ та НС

                    Ігор Слюзар.                        

Присутні:   Члени комісій (за списками).

 

        Слухали: 1. Про продовження карантину та протиепідемічні заходи на території Коломийської об’єднаної територіальної громади (Михайло Микитюк, Іван Ковальчук).

 

На виконання вимог постанови Кабінет Міністрів України від 17.06.2020 р. № 500 ’’Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України’’, з урахуванням протоколу № 25 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21.06.2020 р. з метою запобігання поширенню на території Коломийської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,

 

        комісія вирішила:

 

1. Продовжити   карантин і режим надзвичайної ситуації до 31 липня 2020 року.

 

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної форми власності забезпечити:

 

2.1. На період дії карантину роботу розпочинати:

        - о 8:00 годині;

        - в управлінні надання адміністративних послуг о 10:00 годині.

 

3. На період дії карантину забороняється:

 

3.1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

3.2. Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

3.3. Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

3.4. Здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення.

4. Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності забезпечити:

на період дії карантину з метою обмеження скупчення громадян в транспорті та на шляхах прямування на роботу, з роботи застосування там, де це можливо, гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу.

5. Рекомендувати суб’єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9:00, 10:00 чи більш пізній годині. Зокрема, встановити початок роботи о 10:00 або більш пізній годині суб’єктам господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

оптова та роздрібна торгівля;

ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

поштова та кур’єрська діяльність;

тимчасове розміщування та організація харчування;

страхова діяльність;

освіта;

надання соціальної допомоги;

мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

 

6. Відділу економіки міської ради (Олена Остяк) розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення працівників на роботу, з роботи.

 

 

 

        7. Коломийському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області (Василь Маківничук), Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області (Михайло Микитюк) посилити контроль за дотриманням санітарного законодавства та постанов Головного державного санітарного лікаря України.

Термін: постійно.

8. Відділу інформаційної політики міської ради (Наталія Сандецька), Коломийському міськрайонному відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (Ігор Вацик)) посилити роз’яснювальну роботу серед населення, у тому числі в засобах масової інформації, щодо змін, затверджених до актів Кабінету Міністрів України, які стосуються встановлених карантинних обмежень та щодо дотримання протиепідемічних заходів населенням громади.

        9. Контроль за виконанням рішення комісії залишаю за собою.

 

 

Міський голова,

голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС

 

 

 

Ігор Слюзар

 

Начальник Коломийської міськрайонної філії ДУ ’’Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України’’,

заступник голови тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

 

 

 

 

Іван Ковальчук

 

Секретар міської комісії

з питань ТЕБ та НС        

 

 

 

 

Надія Іванова

 

 

Секретар

тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

 

Олексій Косько