search

Розпочинаємо прийом заявок на Громадський бюджет

29.09.2021 о 17:36

Сьогодні на сесії міської ради прийняли нове положення про Громадський бюджет. Відповідно, з 1 жовтня ми розпочинаємо прийом заявок на голосування за проєкти, які будемо втілювати в життя наступного року.

Цьогоріч заявки поділяються на три групи: великі проєкти, вартість яких становить від 500 000 до 1 млн грн; малі проєкти, вартість яких становить не більше 400 000 грн, та проєкти сільської громади, вартість яких становить не більше 450 000 грн. Перша категорія передбачає одного переможця, друга – чотирьох і третя – двох.

Проєкти-переможці після завершення голосування визначаються окремо у категоріях «Великий проєкт», «Малий проєкт» - за максимальною кількістю голосів, отриманих від жителів Коломийської міської ТГ. У категорії «Проєкт сільської громади» - за відносною більшістю голосів жителів сільської територіально громади. Вона буде визначатися відношенням кількості голосів у селі до кількості зареєстрованих мешканців. Таким чином, перемога сільської громади не буде залежати від кількості її мешканців, а від її активності.

У рамках Громадського бюджету пріоритетними напрямками будуть такі:

  • · благоустрій території (встановлення огороджень, пандусів (за винятком пандусів у житлових будинках), з’їздів, перил, тротуарів; пішохідні та велосипедні доріжки, майданчики для вигулу тварин, сортування сміття тощо);
  • · поточний та капітальний ремонт (вулиці та провулки, дороги і тротуари, асфальтування та створення дорожнього покриття тощо);
  • · спортивні та дитячі майданчики;
  • · облаштування прибудинкової території;
  • · рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку, сквери, сади, майданчики тощо);
  • · енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії в громадських місцях (освітлення пішохідних переходів, пішохідних зон, доріг, зон відпочинку, парків, скверів тощо);
  • · інновації, інформаційні технології (створення медіатек та бібліотек, інтелектуальних та розмовних центрів, лабораторій робототехніки, створення бібліо-хабів та сучасного простору у бібліотеках; створення молодіжного центру);
  • · розвиток інфраструктури та привабливості населених пунктів (пам’ятні знаки, меморіальні стели та пам’ятники, вуличні меблі та конструкції, креатив у міському просторі).

 

Подати проєкт на розгляд в електронному форматі можна через сервіс https://budget.e-dem.ua/2610600000. Для цього вам необхідно авторизуватися на сайті та натиснути кнопку "Подати проєкт".

Також проєктні пропозиції у паперовому вигляді подаються до Управління «Центр надання адміністративних послуг. Бланк-заяву проєкту для Громадського бюджету можна завантажити ТУТ 

Проголосувати можна буде або на сайті https://budget.e-dem.ua/2610600000, або ж особисто в офіційних пунктах для голосування, шляхом заповнення бланку для голосування, за наявності паспорта та ідентифікаційного коду або ID картки з додатком (довідка про реєстрацію місця проживання особи).

Подання проєктів триватиме з 1 по 30 жовтня. Далі, впродовж 7 днів, триватиме перевірка проєктів координаційною радою на відповідність вимогам. Голосування за проєкти, які пройшли вивірку, розпочнеться 8 листопада й триватиме 7 днів, до 14 листопада. Оголошення переможців Громадського бюджету відбудеться на початку грудня.

Проєктні пропозиції у паперовому вигляді подаються до Управління «Центр надання адміністративних послуг» (далі – ЦНАП) або у електронному вигляді на офіційному сайті Коломийської міської ради.

Бланк-заяву проєкту для Громадського бюджету можна завантажити ТУТ 

 

Порядок подання проєктних пропозицій (великих, малих, проєктів сільських громад) на Громадський бюджет

Проєктні пропозиції подаються авторами протягом 30 календарних днів з моменту оголошення про початок подання проєктних пропозицій на офіційному сайті Коломийської міської ради. Проєктні пропозиції у паперовому вигляді подаються у робочий час до Управління «Центр надання адміністративних послуг» (далі – ЦНАП) або у електронному вигляді на офіційному сайті Коломийської міської ради.

Проєктні пропозиції у паперовому вигляді разом з усіма додатками подається особисто його автором.

При складанні кошторису проєктної пропозиції, яка включає роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції, визначеними Центральними органами виконавчої влади або комерційними цінами установ та організацій, що виконують відповідні роботи та послуги.

Проєктні пропозиції, що подаються на Громадський бюджет, повинні відповідати наступним вимогам:

  • Реалізація проєктів належить до компетенції виконавчих органів Коломийської міської ради.
  • Мають бути оформлені відповідно до вимог даного Положення з додатками. У випадку подання проєктної пропозиції в електронному вигляді, додатки повинні бути відскановані та прикріплені до електронної форми.
  • Назва повинна відображати суть проєктної пропозиції та бути викладена одним реченням.
  • Можуть бути реалізовані протягом одного бюджетного року, в межах території Коломийської міської територіальної громади.
  • Вартість проєктної пропозиції становить не більше суми, визначеної даним Положенням для відповідної категорії проєктів.
  • Якщо реалізація проєктної пропозиції передбачає використання земельної ділянки, вона повинна належати до комунальної власності територіальної громади.
  • Результати реалізації проєктної пропозиції повинні бути доступними усім жителям Коломийської міської ТГ.

Причини, за яких проєктні пропозиції може бути відхилено та не допущено до голосування:

  • оформлені неналежним чином, неповні або не містять підпису автора чи його згоди на обробку персональних даних;
  • містять ненормативну лексику, наклепи, образи, заклики до насильства, повалення влади, зміну конституційного ладу країни тощо;
  • не відповідають пріоритетним напрямкам Громадського бюджету та вимогам Положення;
  • суперечать діючим Програмам або дублюють завдання, які передбачені цими Програмами на поточний рік;
  • суперечать чинному законодавству України;
  • передбачають виключно розробку проєктно-кошторисної документації;
  • носять незавершений, частковий характер;
  • реалізація проєкту передбачена на території, яка знаходиться у приватній власності, крім територій ОСББ.

Автор може зняти проєктну пропозицію з розгляду не пізніше, ніж за 5 календарних днів до початку голосування.

Автор має право подати по одній проєктній пропозиції в кожній категорії. 8.8. Бланк-заява проєктної пропозиції та інші додатки розміщуються на офіційному сайті Коломийської міської ради.

ЦНАП здійснює прийом проєктних пропозицій, що подаються у паперовому вигляді, веде реєстр отриманих проєктних пропозицій.

ЦНАП протягом 2-х робочих днів з дня отримання та реєстрації проєктної пропозиції передає пакет документів до Координаційної ради.