search

Розпочинаємо втілення туристичного проєкту "Стежками Карпатських громад"

14.06.2021 о 13:53

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський разом з головами Печеніжинської, Ланчинецької та Нижньовербізької територіальних громад підписали договір міжмуніципального співробітництва. На сьогодні, це один із перших прикладів такої співпраці самоврядування в Україні.

 

В рамках цієї угоди ми, для початку, втілимо туристичний проект "Стежками Карпатських громад". А це і створення спільного туристичного марштруту, і благоустрій туристичних об'єктів, і заходи та промоція. Проєкт «Стежками карпатських громад» переміг у конкурсі програми «DOBRE» Агентства США з міжнародного розвитку у 2020 році. Загальна його вартість – понад 500 тисяч гривень. Протягом року над ідеєю працювали багато фахівців із усіх громад, експертну допомогу надавали ПРОМІС та USAID.

У кожній громаді є туристичні об’єкти, локації, атракції, заходи, які стануть частиною кількох туристичних маршрутів: вело- і пішохідних, прогулянкового, соляного. Для цього в проєкті передбачено кошти на благоустрій - ремонт під’їзних шляхів, облаштування авто- і велопарковок, станції техобслуговування велосипедів. Також заплановане придбання альтанок, велосипедів, екотуалетів та багато іншого.

Вчимося корисному добросусідству.