search

Сьогодні - початок голосування за проєкти у Громадському бюджеті. Як це зробити?

08.11.2021 о 08:49

Як проголосувати за проєкт у Громадському бюджеті?

У понеділок, 8 листопада, стартує голосування за проєкти Громадського бюджету. Наразі їх є 37. Ознайомитися з ними можна за посиланням: https://budget.e-dem.ua/2610600000/projects

Нагадаю, що є три категорії проєктів: великі, малі та проєкти сільських громад. Мешканці Коломиї голосують за великі та малі проєкти, а мешканці сіл – за великі та за проєкти сільських громад.

Як проголосувати онлайн?

Для цього потрібно перейти за посиланням https://budget.e-dem.ua/2610600000 та натиснути вгорі сайту кнопку «Авторизація». Далі ви маєте два варіанти авторизації: через обліковий запис сайту E-dem або ж через функцію «Bank-ID», натиснувши на значок «ПриватБанк». У першому випадку необхідно мати зареєстрований акаунт на цьому сайті. У другому – бути клієнтом банків «ПриватБанк», «Конкорд Банк», «Банк Південний» чи «Monobank». Також тут можна використовувати електронно-цифровий підпис, ID-cart (паспорт) чи MobileID. Пройшовши авторизацію, ви можете обрати на сайті Громадського бюджету проєкти та підтримати їх, натиснувши кнопку «Підтримати» на сторінці проєкту.

Як проголосувати офлайн?

Кожен мешканець громади може віддати свої голоси за проєкти, заповнивши паперовий бюлетень на одній з дільниць голосування. Центр надання адміністративних послуг (Коломия, пл. Привокзальна, 2а/1) та Коломийська міська рада (Коломия, пр. Грушевського, 1) працюватимуть у понеділок-п'ятницю з 9:00 по 16:00, а у суботу-неділю з 9:00 по 15:00. Також у неділю, 14 листопада, у кожному селі громади з 9:00 по 16:00 працюватимуть дільниці в адмінбудинках. Щоб віддати голос за проєкти, з собою необхідно мати паспорт. Якщо це ID-картка, то також необхідно мати довідку про реєстрацію місця проживання, яку видають разом з паспортом.

- Нагадую, що голосування триватиме з 8 по 14 листопада, - звертає увагу міський голова Богдан Станіславський. - Закликаю в першу чергу голосувати онлайн у зв’язку з червоним рівнем карантинних обмежень. А також закликаю кожного не втратити свою можливість прямо вплинути на розвиток Коломийської громади!