search

Тимчасова зміна місця голосування

21.06.2019 о 14:54

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати на загальнодержавних виборах або всеукраїнському референдумі за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.

24 травня стартувала виборча кампанія позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Відтак, доступною є процедура тимчасової зміни місця голосування, здійснити яку на позачергових виборах народних депутатів України можна до 15 липня 2019 року.

Важливо зауважити, що Центральна виборча комісія постановою від 29 травня 2019 року № 910 спростила для виборців процедуру тимчасової зміни місця голосування. Відтепер до заяви про зміну місця голосування не потрібно додавати документи, які підтверджують необхідність такої зміни.

Для тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси необхідно звернутись:

- у відділ ведення Реєстру за своєю виборчою адресою (за місцем реєстрації)

- або у відділ за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів.

У відділі необхідно заповнити бланк відповідної заяви.

Заява подається виборцем особисто. При звернені у відділ необхідно мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянство України), а для військовослужбовців строкової служби — військовий квиток.

Особливістю парламентських виборів є те, що у разі, якщо виборцю тимчасово змінено місце голосування поза межами одномандатного виборчого округу, він отримує лише один бюлетень для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі (за партійними списками).

Під час виборчого процесу відділ ведення Державного реєстру виборців Коломийської міської ради проводить прийом громадян в кабінеті № 32 по пр. Михайла Грушевського, 1 в робочі дні понеділок- четвер з 0800 до 1715, п’ятницю з 0800 до 1600, суботу та неділю з 0900 до 1600 із перервою на обід з 1200 до 1300.

Запрошуємо виборців перевірити своє включення до Державного реєстру виборців та місце голосування через “Кабінет виборця” на офіційному сайті в мережі Інтернет за адресоюwww.drv.gov.ua