search

У Коломиї проходитимуть практику студенти Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури

04.05.2023 о 12:12

Представники Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури з Києва завітали до Коломиї. Візит відбувся з ініціативи викладачки академії Ганни Олійник, вимушеної переселенки, яка разом з родиною знайшла прихисток у нашому місті. 

Пані Ганна звернулась до управління культури та туризму міської ради з пропозицією започаткувати проведення регулярної студентської практики для майбутніх архітекторів та мистецтвознавців, які цікавляться культурною спадщиною Коломиї. 

У березні з цього приводу відбулася зустріч міського голови Богдана Станіславського з проректором з наукової роботи НАОМА, художник-графіком Юлією Вакуленко-Майстренко, викладачами академії: заслуженим архітектором України, членом Сертифікаційної комісії архітектури Михайлом Гершинзоном, членом Спілки архітекторів України, Палати архітекторів України Ганною Олійник, студентом 4 курсу, членом ради студентського самоврядування НАОМА Олесем Олійником, агентом з організації туризму Сервісного центру закладів культури Коломиї Галиною Плетньовою.

Керівництво та викладачі академії винесли на обговорення питання щодо проведення студентської практики саме в Коломиї, бо наше писанкове місто має всі можливості для розвитку талантів та навчання студентів. Своє бачення майбутньої навчальної практики також висловила завідувачка сектору з питань охорони культурної спадщини управління культури та туризму Оксана Пашник.

Таким чином спільно вже напрацювали перші кроки в цьому напрямку і підписали меморандум про довгострокову співпрацю. Тож незабаром архітектурні надбання Коломиї стануть темою досліджень майбутніх художників, дизайнерів та архітекторів.