search

У зв’язку з великою кількістю опадів є загроза підтоплення помешкань, криниць. Як уберегтися від поширення кишкової групи інфекцій

15.06.2021 о 11:27

Ситуація на Пруті поки стабільна. Учора ввечері Прут почав прибувати. Воно й не дивно, зважаючи на погодні умови попередніх днів. Наразі ситуація стабільна. Рівень води в річці піднявся на 10-15 см, що поки не становить загрози. Надіємося, скоро погода покращиться і нас омине проблема паводку.

На даний час, за інформацією Коломийської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗУ», створено мобільні оперативні бригади для проведення протиепідемічних заходів на підтоплених територіях, відбору проб питної води, дезінфекційних та інших заходів щодо виконання плану дій на випадок підтоплення територій району і міста. Також налагоджено щоденний моніторинг захворюваності кишковою групою інфекцій.

Епідемічна ситуація на даний час є благополучною. Разом з тим, коли створюються сприятливі умови для виникнення і поширення цих хвороб, зокрема під час повені, потрібні оперативні санітарно-протиепідемічні заходи для їх попередження.

Тому будьмо підготовленими заздалегідь. Щоб уберегтися від небезпеки інфекційних хвороб, не слід користуватися невідомими, затопленими джерелами водокористування; не тільки для пиття а й для миття посуду, рук. Потрібно використовувати перекип’ячену воду, не споживати харчових продуктів сумнівної якості з порушеними термінами придатності, упаковкою. Будьмо уважними до свого здоров’я.