search

Від сплати податків залежить виконання міського бюджету

11.04.2019 о 09:10

Від того, чи коломийські підприємці добросовісно сплачують єдиний податок, ПДФО, туристичний, акцизний збори, податок на нерухомість, орендну, плату за землю та ін., залежить виконання міського бюджету. А недовиконання бюджету – відсутні кошти на ремонт доріг, фінансування програм розвитку, невиплачені зарплати.

Тож на засіданні тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків під керівництвом першого заступника міського голови Володимира Григорука аналізували інформацію про підприємства-боржники в Коломиї та приєднаних селах.

-Міська рада не має прямих повноважень, щоб примусити боржників сплатити податки. Це робить фіскальна служба, - пояснює Володимир Григорук. – Що стосується орендної плати за землю, то невеликий важіль впливу є - депутати можуть не продовжити договір оренди земельної ділянки для боржника.

Відділ економіки, інвестиційної політики та енергозбереження спільно з представниками фінансового управління, департаменту соцполітики міської ради, пенсійного фонду, центру зайнятості та фонду соціального страхування запланували заходи для запобігання подальшої заборгованості.

Також озвучили окремо нагальну проблему із нарощуванням боргів орендної плати за землю в ОСББ. Тому на наступне засідання запросять керівників ОСББ, щоб спільно обговорити таку ситуацію. Адже маючи неоплачені податкові зобов’язання, ОСББ втрачають можливість брати участь у програмах підтримки з міського бюджету.

 


IMG_8892.JPG



IMG_8898.JPG