З підтоплених криниць не вживати воду взагалі, а з інших джерел воду кип’ятити
З метою попередження виникнення спалахів шлунково-кишкових інфекційних захворювань
Коломийське міське управління Держпродспоживслужби ПРОПОНУЄ:
1. З підтоплених криниць не вживати воду взагалі, з не підтоплених криниць та інших джерел воду вживати тільки після кип’ятіння. Кип’ятити 5-10хвилин. Для питних потреб, по можливості, використовувати воду (питну, мінеральну) заводського розливу та фасування.
2. Після закінчення паводкового періоду з підтоплених криниць випомпувати воду, почистити дно, стінки криниць, провести дезінфекцію: стінки та дно криниці скропити 5% розчином хлорного вапна. Коли криниця наповниться до попереднього рівня – продезінфікувати зареєстрованим в Україні дезінфікуючим засобом згідно інструкції.
3. Не вживати харчові продукти , які були затоплені та не купляти продукти на стихійних ринках