search

Запалімо свічку пам'яті сьогодні о 16 годині

28.11.2020 о 15:18

"Пам’ятаємо кожне зернятко 33-го. Ця глибока рана ніколи не заживе. Але змушує нас боротись, що є сил, аби ніколи більше не допустити таких трагедій", - міський голова Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ.

О 12 годині в Коломиї на площі біля пам’ятного хреста жертвам Голодоморів в Україні 1932-1933рр. на вул. Карпатській мітингом-реквіємом громада та духівництво вшанували пам’ять жертв геноциду українців комуністичним режимом у ті роки.

Нагадаємо, що у рамках інформаційної кампанії до 87-х роковин Голодомору Український інститут національної пам’яті підготував нову книгу “Пам’ять роду”.  Це 16 історій родин, які пережили геноцид 1932-1933 років. Книга покликана спонукати кожного відкрити свій родинний фотоальбом, дізнатися більше про історію своїх родин, поговорити з тими, хто ще пам’ятає “великий голод”, зафіксувати та передати їхні спогади, щоб пам’ять про геноцид стала запобіжником від повторення подібних злочинів. Електронна версія книги вже є у вільному доступі за посиланням. Презентація видання також відбулася в ефірі Українського радіо. Прослухати її можна тут.