search

Запрошуємо пройти анкетування щодо розробки стратегії сталої мобільності міста

13.08.2021 о 17:50

В Коломиї буде план сталої мобільності міста. Що це таке і чому дуже важливо? 

Це стратегічний документ, який визначає транспортну політику міста. Тобто, хто, як і куди їздить: які дороги двосторонні/односторонні; де найкраще обладнати парковку, а де категорично не можна; як зробити так, щоб розвантажити центр від машин і т.д.; Міська рада замовила його виготовлення. Розробляти план буде ТОВ "UrbanConsulting". Вони мають великий досвід роботи у цій сфері, як в Україні, так і за кордоном.

На відміну від класичного транспортного планування, план сталої мобільності враховує потребу у пересуванні кожної людини в місті. Тобто, кожен, незалежно від його фізичних та матеріальних можливостей, має пересуватись містом комфортно; Концепція сталої мобільності передбачає, що на першому місці серед пріоритетів має бути пішохід, потім – велосипедист. Лише після цього йде громадський транспорт, а в самому кінці – приватні автомобілі.

В рамках програми сталої мобільності міста ми оптимізуємо мережу громадського транспорту, напрацюємо концепцію розвитку велосипедного транспорту та пішохідного руху, визначимо критичні зони і, що дуже важливо, розробимо покроковий план впровадження заходів сталого розвитку, включно з оцінкою їхньої вартості. Тобто ми прагнемо не лише якісного аналізу, а й чітких рішень, щоб напрацювання не залишились просто на папері.

Запрошуємо кожного мешканця громади пройти опитування, пов'язане з розробкою плану сталої мобільності