search

Зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

09.10.2020 о 11:40

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 910 внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. 

Пунктом 61 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», встановлено, що особа, яка отримала довідку, може замовити відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом). Замовлення та формування електронної довідки здійснюється безоплатно.

Електронну довідку малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, може замовити законний представник або інша особа, зазначена в абзаці другому – шостому пункту 2 Порядку.

         В електронній довідці відображається така інформація:

- прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи або прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи, зазначеної в абзацах третьому - шостому пункту 2 цього Порядку;

- дата народження;

- місце народження;

- стать;

         - серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;

         - найменування органу, який видав паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, дата видачі паспорта або документів;

- відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання;

- номер та дата видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- найменування органу, який видав довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для замовлення електронної довідки особі необхідно встановити мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну автентифікацію.

Особа за її запитом отримує через мобільний додаток Порталу Дія сформовану електронну довідку разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом) за наявності в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб необхідної інформації.

Доступ особи до електронної довідки забезпечується протягом періоду дії довідки та припиняється в разі прийняття рішення про скасування довідки з відображенням відповідного статусу дії довідки під час проведення перевірки з використанням технічних засобів Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та Порталу Дія.