search

Допомога для родин військових у 2024-му буде збережена на рівні 2023 року

15.01.2024 о 20:20

Про це міський голова Богдан Станіславський розповів в ефірі програми "Новий погляд" ТРК РАІ.

В Коломийській громаді особливу увагу ми приділяємо не тільки допомозі нашим захисникам і захисницям, а й їхнім рідним та сім’ям полеглих воїнів. В нас одні з найвищих соціальних гарантій на Прикарпатті у цій сфері і ми продовжуємо працювати у цьому напрямку.

Так, на це у 2023 році міська рада загалом виділила 6,5 мільйона гривень. У цю цифру входять як соціальні допомоги, так і оплата безкоштовного харчування дітей військовослужбовців у навчальних закладах.

У 2024 році ми плануємо залишати соціальні виплати на рівні минулого року, попри те, що у нас забрали військове ПДФО. Бо розуміємо, наскільки важливо підтримувати родини військових, особливо родини загиблих захисників.

Ми продовжимо надавати щомісячну грошову допомогу непрацездатним батькам загиблих осіб, допомогу на утримання дітей полеглих воїнів, допомогу на встановлення надгробних пам’ятників, надаватимемо пільги на оплату житлово-комунальних послуг для сімей загиблих на війні та підтримку на оздоровлення в басейнах тощо.

Як і минулого року, фахівці міської ради також будуть докладати максимальних зусиль, щоб організувати належне оздоровлення та відпочинок для дітей військових як в Україні, так і за кордоном.

Нам важливо, щоб рідні воїнів відчували підтримку.