search

Подячна літургія освітян

06.10.2023 о 15:34

 5 жовтня відзначають Всесвітній день учителів. У нашій громаді його вирішили відзначити особливо - спільною великою подячною літургією, яку очолили архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк та єпископ-помічник Петро Голіней. Педагоги з усіх навчальних закладів громади дякували Богу за прожитий рік та просили наснаги і сили на новий навчальний рік у Катедральному соборі Преображення Христового УГКЦ.

Щирими словами наших педагогів привітали владики. До всіх сказаних найщиріших слів приєднався і міський голова Богдан Станіславський. Серед приємного про що повідомив, - місто повертає 20% надбавку за престижність педагогам. Важливо зазначити, що якщо колись її фінансувала держава, то тепер кошти на це виділятимемо з міського бюджету.

Це складний час для всіх, але ми намагаємось стійко стояти на підтримці позитивних реформ в освіті. Розуміємо, що зміни не одразу дають видимий результат, але з кожним днем його стає все помітніше. І віримо, що ця тенденція буде наростати.

Правду кажучи, війна багато змінила і дуже похитнула стабільний поступ. Особливо сильно нам бракує Любомира Бордуна. Та ми маємо бути сильні й працювати надалі, щоб продовжувати всі позитивні починання, в тому числі й Любомира.

- Щиро дякую педагогам, вихователям, асистентам та всім педагогам за вашу роботу, особливо вона важлива зараз, під час повномасштабного вторгнення, - висловив вдячність Богдан Станіславський. - Це велика відповідальність і важка праця - навчати дітей під час війни, бути з ними в укриттях, підтримувати та заспокоювати. Громада дякує вам за те, що ви з цим всім справляєтесь на відмінно.